Miten Kiertoilmauuni Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2414

  +

  Miten Kiertoilmauuni Toimii?

  Kiertoilmauuni on erinomainen apuväline monenlaisiin ruoanlaittoon ja leivontaan liittyviin tarpeisiin. Sen avulla ruoat kypsyvät tasaisesti ja nopeammin, sillä kiertoilmauunin ilmankierto mahdollistaa tasaisen lämpötilan kaikkialla uunissa. Tämä puolestaan auttaa välttämään ylikypsentämistä ja ruoan polttumista uunin pohjalle. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten kiertoilmauuni toimii.

  Kiertoilmauunin perustoimintaperiaate on ilmankierrossa. Kun uunin lämpötila nousee, kuumeneva ilma nousee ylös uunin yläosassa olevasta lämmityslevystä. Tämän jälkeen se laskeutuu uunin sisällä olevien ritilöiden kautta takaisin uunin alaosaan. Tämän jälkeen suuttimien avulla ilma kulkee uunin takaosassa olevaan ilmanjakeluputkeen ja jakautuu uunin sisään eri suuntiin.

  Uunin takaosassa oleva ilmanjakeluputki sisältää sähkömoottorin, joka pyörittää siipipyöriä puhaltamaan ilmaa eri suuntiin. Automaattinen termostaatti valvoo lämpötilaa uunin sisällä, ja kun uuninlämpötila on tarpeeksi korkea, venttiili avautuu siiven kääntämiseksi.

  Ilman kierto uunin sisällä tapahtuu siksi, että ilma tuodaan uuniin tietyistä lähteistä. Nämä lähteet sijaitsevat yleensä uunin takareunassa, jolloin ilmavirta kulkee uunin takaosan lävitse ja takaisin lähtöpisteeseen. Näin ollen ilman kohdistuminen eri kohdista uunissa mahdollistuu.

  Kiertoilmauuni ei oikeastaan tuota mitään ylimääräistä lämpöä, mutta ilmavirta kuluttaa sähköä. Kiertoilmauunin rakenne on kuitenkin suunniteltu niin, että se kuluttaa vähemmän energiaa ja tehokkuus on parempi kuin tavallisissa uuneissa. Lisäksi se lämmittää tasaisesti, joten ruoat kypsyvät joka puolelta yhtä aikaa, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

  Lopuksi, kiertoilmauuni on mukava apuväline monenlaisiin tarpeisiin. Monet uudemmista malleista mahdollistavat myös grillauksen ja sähköisen savustuksen. Sen avulla pystyt tekemään erilaisia leivonnaisia, kuten pullat ja kakut, jotka eivät palaisi pohjalta tai olisi liian kuivuneita. Ruokienvalmistus kiertoilmauunissa säästää myös energiaa ja aikaa, joten se on ympäristöystävällinen vaihtoehto.

  Toivomme, että tämä artikkeli auttoi sinua ymmärtämään, miten kiertoilmauuni toimii. Muista aina lukea käyttöohjeet uunia käyttäessäsi, sillä kunkin uunin rakenne ja käyttöominaisuudet voivat vaihdella.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.