Miten Kieltäytyä Työstä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2781

  +
  Miten Kieltäytyä Työstä

  Suomessa on monia erilaisia työmahdollisuuksia tarjolla, mutta joskus saatat joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy kieltäytyä tarjotusta työstä. Vaikka se voi tuntua hankalalta, on muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä, kun kieltäydyt työstä.

  1. Pidä kohtelias sävy

  Vaikka et haluaisikaan ottaa työpaikkaa vastaan, on tärkeää, että käyttäydyt kohteliaasti kun kieltäydyt. Muista, että työnantajalla on ollut sinua kohtaan hyviä aikomuksia tarjotessaan sinulle työpaikkaa. Kieltäydy siis asiallisesti ja pidä kohtelias sävy.

  2. Ole selkeä

  Kun kieltäydyt työstä, älä vedä epäselviä johtopäätöksiä. Sen sijaan, kerro selkeästi, että et voi ottaa työpaikkaa vastaan tiettyyn aikaan tai et yksinkertaisesti ole kiinnostunut tarjotusta tehtävästä. Selkeys auttaa työnantajaa ymmärtämään tilanteesi paremmin.

  3. Kerro syyt

  Jos sinun täytyy kieltäytyä tarjotusta työstä, kerro mahdollisimman selkeästi syyt päätöksesi takana. Jos olet jo löytänyt toisen työpaikan, kerro tästä työnantajalle. Jos et halua toteuttaa kyseistä työtä henkilökohtaisten syiden takia, anna tämäkin tieto.

  4. Suosi suoraa yhteydenottoa

  Sähköpostitse tai tekstiviestillä tapahtuva työpaikan kieltäytyminen voi tuntua helpommalta, mutta suora yhteydenotto on usein parempi. Yleensä on kohteliasta soittaa työnantajalle ja kertoa tilanteesta. Tämä antaa myös mahdollisuuden saada lisätietoja tai keskustella tarjouksesta.

  5. Ole kiitollinen

  Vaikka kieltäydytkin työstä, on tärkeää, että osoitat kiitollisuutta työnantajaa kohtaan. Voit kiittää työnantajaa siitä, että hänen toimestaan sinulle tarjoutui mahdollisuus tutustua työpaikkaan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

  6. Ole avoin tuleville mahdollisuuksille

  Vaikka päätös kieltäytyä työstä voi tuntua oikealta ratkaisulta, sinun kannattaa pysyä avoimena tuleville mahdollisuuksille. Pysy positiivisena ja osoita kiinnostusta tulevaisuudessa tarjoutuviin työmahdollisuuksiin.

  Yhteenveto

  Kieltäytyminen työpaikasta voi tuntua hankalalta, mutta on silti tärkeää, että pidät mielenrauhan. Muista, että kyseessä on vain yksi mahdollisuus ja on aina olemassa muita työmahdollisuuksia. Ole kohtelias, selkeä ja kiitollinen työnantajaa kohtaan ja pysy avoimena tuleville mahdollisuuksille.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.