Miten Kieltäytyä Kohteliaasti Treffeistä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2765

  +

  Miten Kieltäytyä Kohteliaasti Treffeistä?

  Treffeille pyytäminen voi olla hankalaa niin pyytäjälle kuin pyydetynkin näkökulmasta. Vaikka treffit eivät olisikaan houkuttelevia, on tärkeää muistaa, että kohtelias kieltäytyminen voi säästää toisen henkilön tunteita ja estää tarpeettomia konflikteja. Tässä muutama neuvo siitä, miten kieltäytyä kohteliaasti treffeistä Suomessa.

  1. Ole suora ja rehellinen

  Vaikka saattaisi tuntua helpommalta keksiä tekosyitä, suora ja rehellinen kieltäytyminen on vähemmän vaivaannuttavaa kummallekin osapuolelle. Jos et tunne vetoa pyytäjään, voit yksinkertaisesti kieltäytyä ja sanoa totuuden suoraan. Voit sanoa esimerkiksi: ”Kiitos pyynnöstä, mutta en tunne, että meidän välillä olisi romanttista kemiaa.”

  2. Käytä ”kiitos, mutta ei kiitos” -linjaa

  Toinen tapa kieltäytyä kohteliaasti treffeistä on käyttää ”kiitos, mutta ei kiitos” -linjaa. Tämä muotoilu on hienovarainen, mutta selkeästi ilmaisee, että et ole kiinnostunut. Voit sanoa: ”Kiitos kutsusta, mutta minun täytyy kieltäytyä.”

  3. Ole kohtelias, mutta määrätietoinen

  Kohteliaisuus on aina tärkeää, vaikka et olisi kiinnostunut treffailusta. Voit sanoa esimerkiksi: ”Kiitos kutsusta, se oli todella mukavaa, mutta en valitettavasti ole kiinnostunut treffailusta juuri nyt.” Ole selkeä ja määrätietoinen, kun ilmaiset kieltäytymistäsi, mutta muista olla myös kohtelias.

  4. Älä anna väärää toivoa

  Varmista, että et anna väärää toivoa pyytäjälle, jos et ole kiinnostunut treffailusta. Vältä esimerkiksi sanomasta: ”Emme voi tavata nyt, mutta ehkä myöhemmin.” Tämä voi antaa pyytäjälle väärän käsityksen ja johtaa kohtuuttomiin odotuksiin.

  5. Kuuntele tunteitasi

  Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, muista kuunnella tunteitasi. Jos tunnet olosi epämukavaksi, voit kieltäytyä poliittisesti korrektilla tavalla, mutta myös selvästi. Muista, että sinulla on oikeus sanoa ei ilman selityksiä tai anteeksipyyntöjä.

  Kokonaisuutena, kohtelias kieltäytyminen treffialoitteesta voi välttää turhia konflikteja ja säästää toisen henkilön tunteita. Ole selkeä ja rehellinen kieltäytymisessäsi, kuuntele tunteitasi ja muista olla kohtelias.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.