Miten Kieltäytyä Kohteliaasti Tarjouksesta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1798

  +
  Miten Kieltäytyä Kohteliaasti Tarjouksesta

  Kieltäytyminen kuuluu jokaisen elämään. Joskus saatat saada tarjouksen, jota et halua tai pysty hyväksymään. Tilanne voi olla hankala, mutta on tärkeää muistaa, että tuota tarjousta esittänyt henkilö ei ole tarkoituksella yrittänyt tehdä sinusta epämukavaa. Tässä artikkelissa käymme läpi kahdeksan vinkkiä siitä, miten voit kieltäytyä tarjouksesta kohteliaasti.

  1. Kiitä tarjouksesta

  Kun joku tarjoaa sinulle jotain, on ensimmäinen askel aina kiitollisuuden osoittaminen. Kiittäminen on kohteliasta ja arvostavaa, ja se auttaa myös vahvistamaan hyvää suhdettasi toiseen henkilöön. Ole ystävällinen ja kiitä häntä tarjouksesta.

  2. Kerro totuus

  Kun kysytään syytä, miksi et voi hyväksyä tarjousta, ole totuudenmukainen. Kerro lyhyesti ja kohteliaasti, miksi et voi hyväksyä tarjousta. Jos sinusta tuntuu, että sinun ei tarvitse selittää asiaa sen tarkemmin, voit aina sanoa kohteliaasti ”kiitos, mutta ei kiitos”.

  3. Käytä sopivia sanoja

  On tärkeää käyttää sopivia sanoja kieltäytyessäsi tarjouksesta. Puhu selkeästi ja kohteliaasti, ja käytä mahdollisimman vähän negatiivisia ilmaisuja. Vältä loukkaavien tai loukkaavien sanojen käyttöä, jotta et vahingoita toisen henkilön tunteita.

  4. Ole johdonmukainen

  Jos olet kieltäytynyt samasta tarjouksesta aiemmin, ole johdonmukainen kieltäytyessäsi siitä uudelleen. Selitä, että olet kiitollinen tarjouksesta, mutta että olet yhä samaa mieltä. Tämä vahvistaa sitoutumistasi ja vähentää tulevia pyyntöjä.

  5. Ehdota toista tapaa

  Jos tarjous ei ole juuri nyt sopiva, voit ehdottaa toista tapaa, jossa voisit auttaa tai osallistua. Esimerkiksi, jos joku pyytää sinua osallistumaan tapahtumaan, mutta et voi olla paikalla, ehdota, että voit olla tukihenkilö sähköpostitse tai puhelimitse.

  6. Kerro, mikä on tärkeää

  Jos et voi hyväksyä tarjousta, kerro, mikä on tärkeää sinulle. Tämä selittää, että olet kiitollinen tarjouksesta ja että sinulla on selvä peruste kieltäytyä siitä. Se osoittaa myös, että arvostat toista henkilöä ja olet valmis kertomaan hänelle, miksi tarjous ei toimi.

  7. Käytä henkilökohtaista lähestymistapaa

  Kun kieltäydyt kohteliaasti, käytä henkilökohtaista lähestymistapaa. Haluat osoittaa kaiken kunnioituksen ja arvostuksen, jonka henkilö ansaitsee. Muista, että hyvä suhde on yhtä tärkeä kuin tarjouksen hyväksyminen.

  8. Kiitä tarjouksen tekijää

  Lopuksi, kun olet kieltäytynyt, kiitä toista henkilöä vielä kerran tarjouksesta. Tämä osoittaa, että olet kiitollinen ehdosta, vaikka et pysty hyväksymään sitä. Se on ystävällinen ele ja auttaa sinua ylläpitämään hyvää suhdetta.

  Yhteenveto

  Kieltäytymiseen liittyy monia tunteita ja huolia. Se voi olla hankalaa ja epämukavaa, mutta on tärkeää muistaa, että toinen henkilö ymmärtää tilanteen. Noudata näitä kahdeksaa vinkkiä kieltäytyessäsi tarjouksesta, ja voit varmistaa, että tilanne on kohtelias ja arvostava kaikkia osapuolia kohtaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.