Miten Ketoosiin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #170

  +
  Miten aloittaa ketoosi?

  Ketoosi on prosessi, jossa keho alkaa polttaa rasvaa energianlähteenä hiilihydraattien sijaan. Tavoitteena on usein laihtuminen ja parempi terveys, sillä ketoosissa keho käyttää energiaksi rasvoja eikä hiilihydraatteja. Tässä artikkelissa kerromme, miten aloittaa ketoosi.

  1. Vähennä hiilihydraattien määrää ruokavaliossasi

  Ketoosin aloittaminen edellyttää hiilihydraattien määrän vähentämistä ruokavaliossa. Yleisesti ottaen vähähiilihydraattinen ruokavalio tarkoittaa noin 50 grammaa tai vähemmän hiilihydraatteja päivässä. Tässä vaiheessa on tärkeää valita oikeat ruoat, joissa on vähän hiilihydraatteja, mutta runsaasti proteiineja ja terveellisiä rasvoja.

  2. Syö enemmän proteiineja ja terveellisiä rasvoja

  Koska hiilihydraattien määrä on vähennetty, on tärkeää syödä runsaasti proteiineja ja terveellisiä rasvoja. Proteiini auttaa pitämään kylläisyyden tunteen yllä ja estää lihaskadon ketoosin aikana. Terveelliset rasvat taas auttavat kehoa polttamaan rasvaa energianlähteenä.

  Proteiinia sisältäviä ruokia ovat mm. liha, kana, kala, äyriäiset, kananmunat, tofu ja palkokasvit. Terveellisiä rasvoja löytyy muun muassa avokadosta, oliiveista, pähkinöistä ja siemenistä, oliiviöljystä ja kookosöljystä.

  3. Juo paljon vettä

  Kun aloitat ketoosin, kehosi vapauttaa ylimääräisen veden ja elektrolyyttien varastojaan, mikä voi johtaa kuivumiseen. Siksi on tärkeää juoda runsaasti vettä ketoosin aikana. Vesi auttaa myös elimistöä puhdistamaan kuona-aineita, jotka ovat rasvanpoltossa vapautuneet.

  4. Mittaa ketoositasoja

  Ketoositilanne voidaan mitata kehon tuottamat ketonikappaleet, joita löytyy verestä, virtsasta ja hengityksestä. Verenmittaus on tarkka, mutta kalliimpi menetelmä. Virtsanäytteen ottaminen on yksinkertainen ja edullinen menetelmä, mutta se ei välttämättä ole kovin tarkka. Hengitystesti mittaa asetonin määrää hengityksessä.

  5. Kärsivällisyys ja sinnikkyys

  Ketoosin aloittaminen on yleensä helppoa, mutta se voi edellyttää kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä, sillä keho tarvitsee aikaa sopeutuakseen uuteen tilanteeseen ja kehittyäkseen ketoosiksi. Aluksi voi tuntua heikolta, koska kehon pitää sopeutua uuteen tilaan, mutta sitten on mahdollista tuntea itsensä energisemmäksi, koska keho käyttää rasvaa energiana.

  Yhteenveto

  Ketoosin aloittaminen vaatii hiilihydraattien määrän vähentämistä, runsaasti proteiineja ja terveellisiä rasvoja, paljon vettä, ketoositason mittaamista ja kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä. Jos sinulla on terveysongelmia, ennen kuin aloitat ketoosin, on hyvä neuvotella lääkärin kanssa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.