Miten Kertoa Raskaudesta Somessa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #4516

  +

  Miten kertoa raskaudesta somessa

  Raskauden ilmoittaminen sosiaalisessa mediassa on nykypäivänä yleistä, ja moni haluaa jakaa iloisen uutisen kaikille ystäville ja tuttaville. Ennen kuin ryhdyt jakamaan uutista, kannattaa kuitenkin ottaa muutama asia huomioon.

  Mieti julkaisun sisältöä

  Ennen kuin ryhdyt kirjoittamaan julkaisua raskaudestasi, mieti, mitä haluat kertoa. Haluatko kertoa vain raskauden olemassaolosta, vai haluatko jakaa myös tarkempia yksityiskohtia kuten laskettu aika tai tietynlainen odotusajan kulku? On myös hyvä miettiä, kuka on kohdeyleisösi ja miten he suhtautuvat raskaustietoihin.

  Harkitse julkaisun ajoitusta

  Jos haluat välttää liikaa huomiota tai kommenttien vyöryn, harkitse julkaisun ajankohtaa tarkkaan. On yleistä, että raskaus julkistetaan vasta ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, jolloin riski keskenmenolle on pienentynyt. Jos kuitenkin haluat jakaa uutisen heti, voit valita esimerkiksi viikonlopun tai päivän, jolloin tiedät ystäviesi olevan vapaalla ja aktiivisesti somessa.

  Mieti julkaisun muotoa

  Jos haluat jakaa raskaustiedot somessa, mieti, mikä julkaisumuoto sopii sinulle parhaiten. Voit valita esimerkiksi kuvan, jossa esittelet esimerkiksi vauvanvaatteita tai ultrakuvaa, tai tekstimuotoisen päivityksen, jossa kerrot raskaudesta sanallisesti. On myös mahdollista valita videomuotoinen julkaisu, jossa voit esimerkiksi kertoa tuntemuksistasi ja odotuksistasi.

  Valitse sopiva kanava

  Kun olet miettinyt julkaisumuodon ja sisällön, valitse sopiva kanava julkaisulle. On yleistä jakaa raskaustiedot esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä, jossa viesti tavoittaa laajan yleisön. Jos haluat jakaa uutisen vain tietyille ihmisille, voit valita esimerkiksi WhatsAppin tai lähettää henkilökohtaisen sähköpostiviestin.

  Ole valmis vastaanottamaan kommentteja

  Kun jaat raskausuutisen somessa, ole valmistautunut myös vastaanottamaan kommentteja ja kysymyksiä. Moni ilahtuu uutisestasi ja haluaa onnitella sinua, mutta myös kriittisiä kommentteja voi tulla eteen. Ole valmis vastaamaan niihin harkiten ja ystävällisesti, ja muista että sinä olet raskauden aikana tärkein henkilö.

  Pidä yksityisyytesi mielessä

  Vaikka raskauden julkistaminen somessa on yleistä, muista että saat itse päättää, kuinka paljon haluat jakaa yksityisyydestäsi. Vaikka raskaus on iloinen uutinen, voit halutessasi pitää sen salassa tietystä syystä. Ole rehellinen sekä itsellesi että muille, ja toteuta raskauttasi niin kuin sinulle parhaiten sopii.

  Päätelmä

  Kun haluat jakaa raskaustiedot somessa, muista huomioida julkaisun sisältö, ajankohta ja muoto sekä valitse sopiva kanava julkaisulle. Ole valmis vastaanottamaan kommentteja ja kysymyksiä, ja muista pitää yksityisyytesi mielessä. Loppujen lopuksi raskausilmoituksen julkaisu somessa on henkilökohtainen päätös, jonka teet itse.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.