Miten Kertoa Lapselle Koiran Lopettamisesta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #423

  +

  Miten Kertoa Lapselle Koiran Lopettamisesta

  Koiran lopettaminen on aina raskas päätös, etenkin jos perheessä on lapsia. On tärkeää kertoa lapsille tilanteesta mahdollisimman selkeästi ja ymmärrettävästi. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siihen, miten kertoa lapselle koiran lopettamisesta.

  1. Valitse sopiva hetki

  Kerro lapselle koiran lopettamisesta silloin, kun hän on levollinen ja keskittynyt. Älä kuitenkaan lykkää keskustelua loputtomiin, sillä lapsen mielikuvitus saattaa kehitellä asioista pahempia kuin ne todellisuudessa ovat.

  2. Puhu totta

  Kun kerrot lapselle koiran lopettamisesta, puhu totta. Kerro miksi päätös on tehty ja käytä selkeää ja ymmärrettävää kieltä. Vältä liian monimutkaisia tai vaikeasti ymmärrettäviä sanoja ja käsitteitä. Lapselle kannattaa kertoa myös, että koiran lopettaminen on vaikea päätös ja siihen liittyy voimakasta surua.

  3. Ole valmis vastaamaan kysymyksiin

  Kun kerrot lapselle koiran lopettamisesta, ole valmis vastaamaan hänen kysymyksiin. Lapsi saattaa kysyä, miksi koiraa ei voida hoitaa terveeksi tai miksi hänen täytyy nyt lähteä pois. On tärkeää vastata rehellisesti ja tarvittaessa käyttää apuna ammattilaista, kuten eläinlääkäriä tai koirankouluttajaa.

  4. Annan lapselle aikaa prosessoida asiaa

  Koiran lopettaminen voi olla traumaattinen kokemus lapselle. Antakaa hänelle aikaa prosessoida tapahtunutta ja kysellä kysymyksiä, jos sellaisia tulee mieleen myöhemmin.

  5. Muistele yhdessä hyviä hetkiä

  Lapselle voi olla hyödyllistä muistella yhdessä koirasta ja niistä hetkistä, jotka hänestä olivat erityisen mukavia. Näin lapsi voi säilyttää käänteessä myös positiivisen muiston koirasta.

  6. Hae tukea tarvittaessa

  Vaikka koiran lopettaminen onkin perheen sisäinen asia, on ok hakea apua ja tukea muualta. Koiran lopettaminen voi olla hyvin stressaavaa kaikille. Apua voi löytää esimerkiksi perheneuvolasta tai koulun kuraattorilta.

  Loppukaneettina on todettava, että koiran lopettaminen on aina vaikea päätös, mutta lapsen kanssa asiasta keskusteleminen avoimesti ja rehellisesti voi auttaa häntä käsittelemään tilannetta paremmin. Muistakaa, että lapset tarvitsevat tukea ja ymmärrystä vaikeissa tilanteissa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.