Miten Kertoa Itsestään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4012

  +

  Miten Kertoa Itsestään

  Jokainen meistä on elämänsä aikana joutunut kertomaan itsestään. Se voi olla haastava tehtävä, sillä monesti emme tiedä mitä kaikkea haluamme kertoa itsestämme. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon itsestään kertomisessa.

  1. Mieti kohdeyleisöäsi

  Ennen itsestään kertomista on tärkeää miettiä, kuka on kuulijakunta. Jos olet haastattelussa, saatat kertoa eri asioita kuin kavereillesi tai perheenjäsenillesi. Myös eri tilanteet vaikuttavat siihen, mitä haluat kertoa itsestäsi. Voit miettiä, millaisia asioita kuuntelijat haluavat kuulla ja mikä on tavoitteesi kertomiselle.

  2. Mieti tärkeimmät asiat

  Emme voi kertoa kaikkea itsestämme, joten on tärkeää miettiä, mitkä asiat ovat kaikkein tärkeimpiä. Voit miettiä, millaiset asiat kertovat sinusta eniten. Tärkeintä on valita ne asiat, joista haluat kertoa ja joilla haluat luoda positiivisen kuvan itsestäsi.

  3. Ole rehellinen

  Vaikka haluatkin luoda positiivisen kuvan itsestäsi, on tärkeää olla rehellinen. Älä valehtele tai liioittele itseäsi ja kykyjäsi. Rehellisyys on kaunista, ja se auttaa sinua luomaan luottamuksen kuulijoiden keskuudessa.

  4. Kiinnitä huomiota ilmaisuun

  Itsestään kertominen voi olla haasteellista, jos et ole tottunut ilmaisemaan itseäsi hyvin. Voit harjoitella etukäteen sitä, millä tavalla haluat ilmaista asioita. Kiinnitä huomiota siihen, miten puhut ja millä tavalla ilmaiset itseäsi.

  5. Kuuntele myös toisten tarinoita

  Itsestään kertominen ei ole aina se kaikkein tärkein asia. Myös toisten tarinoiden kuunteleminen ja niistä kysyminen ovat tärkeitä osia keskustelua. Kun kuuntelet muita, voit oppia uusia asioita ja ymmärtää, mitä muut arvostavat.

  Itsestään kertominen on tärkeä taito, joka kehittyy harjoittelemalla. Ole rohkea ja kerro itsestäsi positiivisella ja rehellisellä tavalla. Kun pidät nämä asiat mielessäsi, tiedät mitä kertoa ja millä tavalla ilmaista itsesi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.