Miten Kertoa Irtisanomisesta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1432

  +

  Miten kertoa irtisanomisesta

  Irtisanomisilmoitus ei ole helppo asia. Tunteet voivat vaihdella, ja huoli tulevaisuudesta voi olla suuri. Suomen laki määrittelee tarkasti työntekijän ja työnantajan oikeudet ja velvollisuudet irtisanomistilanteessa. Työnantajan on kerrottava irtisanomisesta kirjallisesti ja hyvissä ajoin. Työntekijällä on oikeus tietää syyt irtisanomiseen, ja työnantajan on järjestettävä kohtuullinen varoitusajan.

  Vinkit irtisanomisilmoituksen antamiseen

  On tärkeää, että irtisanomisilmoitus annetaan oikea-aikaisesti ja asianmukaisesti. Alla on muutamia vinkkejä siihen, miten irtisanomisesta voi kertoa työntekijälle.

  1. Tarjoa selitys

  Työntekijällä on oikeus tietää, miksi hänet irtisanotaan. Työnantajan on kerrottava tarkat syyt irtisanomiseen. Työntekijällä saattaa tällöin olla mahdollisuus ymmärtää tilanne paremmin ja työnantaja voi välttää mahdollisia riitoja.

  2. Ole rehellinen

  Rehellisyys on aina paras lähestymistapa. Irtisanomistilanne on jo itsessään haasteellinen, ja huonolla käytöksellä tai epäreilulla kohtelulla voi olla pitkät seuraukset suhteessa työntekijään. Työnantajan on kohteliasta olla rehellinen ja ymmärtää työntekijän tunteita.

  3. Puhu kasvokkain

  Irtisanominen on merkittävä tapahtuma, joka edellyttää henkilökohtaisuutta. Irtisanomisilmoituksen tekeminen kasvokkain on osallistava ja arvostava tapa ilmoittaa asiasta. Työntekijä kokee, että häntä kohdellaan asianmukaisesti, ja pääseminen kasvokkain voidaan selittää ja käsitellä tunteita paremmin.

  4. Etsi ratkaisuja

  Irtisanominen ei välttämättä ole ainoa tapa ratkaista työsuhteen ongelmia. Työntekijän kanssa voidaan etsiä ratkaisuja, jotka voivat välttää irtisanomisen. Tämä on hyvä tapa myös löytää uusia mahdollisuuksia omaan työsuhteeseen tai suunnitella tulevaisuutta yhdessä.

  Yhteenveto

  Irtisanominen on haasteellinen tilanne, joka edellyttää taloudellista ja henkilökohtaisia päätöksiä. Työnantajan on kerrottava irtisanomisesta selkeästi ja viipymättä, ja työntekijän kanssa voidaan etsiä ratkaisuja, jotka välttävät irtisanomisen. Paras lähestymistapa on käydä keskustelua kasvotusten, olla rehellinen ja huomaavainen työntekijän tuntemuksia kohtaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.