Miten Kerrot Itsestäsi Työhaastattelussa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2575

  +

  Miten Kerrot Itsestäsi Työhaastattelussa?

  Työhaastattelu on paikka, jossa sinulla on mahdollisuus esitellä itsesi ja kykysi potentiaaliselle työnantajalle ja tehdä vaikutus. Itsestään kertominen työhaastattelussa voi kuitenkin tuntua haastavalta, varsinkin jos olet hermostunut. Seuraavassa on joitain vinkkejä siitä, miten voit kertoa itsestäsi työhaastattelussa.

  Valmistaudu etukäteen

  Paras tapa tuntea itsesi itsevarmaksi työhaastattelussa on valmistautua huolellisesti. Tutki yritystä ennen haastattelua ja selvitä, millainen paikka se on ja millaisia tehtäviä työtehtäväsi sisältävät. Mieti myös, miksi haluat kyseisen työn ja miten voit hyödyttää yritystä kyvyilläsi ja kokemuksellasi. Harjoittele vastauksia mahdollisiin kysymyksiin, joita voit saada haastattelussa.

  Alta paljastat itsestäsi työhaastattelussa

  Kun kerron itsestäni, aloitan yleisellä tiedolla itsestäni kuten nimeni, mistä olen kotoisin ja koulutuksestani. Voit kertoa myös ammattikokemuksestasi ja vahvuuksistasi. Varmista, että korostat taitojasi ja ominaisuuksia, jotka ovat merkityksellisiä kyseiseen työhön. Puhu myös siitä, miksi olet innostunut juuri tästä työstä.

  Käytä konkreettisia esimerkkejä

  Paras tapa osoittaa kykysi ja sopivuutesi työhön on käyttää esimerkkejä menneestä työkokemuksestasi. Kerro tarinoita siitä, miten olet selvittänyt ongelmatilanteita tai saavuttanut jotain merkittävää työssäsi. Tällaiset esimerkit osoittavat, että olet pystynyt hyödyntämään taitojasi käytännön tilanteissa ja että olet sitoutunut työhösi.

  Ole positiivinen

  Positiivinen asenne on tärkeä työhaastattelussa. Ole optimistinen ja luottavainen kykyihisi. Varmista, että keskityt vahvuuksiin ja menestyksiin sen sijaan, että keskittyisit heikkouksiin. Ole myös kiinnostunut haastattelijan ja yrityksen tarjoamista mahdollisuuksista ja kysele rohkeasti heiltä.

  Vältä tiettyjä asioita

  On joitain asioita, joita sinun tulisi välttää työhaastattelussa. Vältä negatiivisia kommentteja entisestä työnantajastasi tai työpaikastasi. Älä myöskään liioittele saavutuksiasi tai taitojasi, sillä se voi johtaa epäluottamukseen. Lisäksi vältä puhumasta henkilökohtaisista asioista, kuten perheestäsi, suhteistasi tai terveysongelmistasi.

  Päätelmä

  Itsestään kertominen työhaastattelussa voi tuntua haastavalta, mutta valmistautumalla ja käyttämällä konkreettisia esimerkkejä, voit tehdä vaikutuksen potentiaaliseen työnantajaasi. Muista olla positiivinen ja vältä kertomasta negatiivisia tai henkilökohtaisia asioita. Onnea työnhakuun!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.