Miten Kerroitte Raskaudesta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2882

  +

  Miten Kerroitte Raskaudesta?

  Raskaana oleminen on elämän isoimpia tapahtumia, ja tiedon jakaminen perheelle ja ystäville voi olla jännittävää, hauskaa ja jopa hermostuttavaa. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä siitä, miten kerroitte raskaudestanne läheisillenne.

  1. Suunnittele tapahtuma

  Jos haluat jakaa raskaudestasi ilosanoman erityisellä tavalla, suunnittele tapahtuma ystäville ja perheelle. Voit järjestää esimerkiksi illallisen tai kutsua ystävät brunssille ja jakaa uutisen herkullisten ruokien lomassa. Muista kuitenkin, että kaikille läheisille ei ole tärkeää, miten uutinen kerrotaan, vaan itse raskaus on se tärkein asia.

  2. Suunnittele puhe tai kortti

  Jotkut ihmiset ovat parempia ilmaisemaan itseään kirjoitettuna kuin sanallisesti. Jos kuulut tähän joukkoon, suunnittele puhe tai kirjoita kortti, josta saa selkeän ja hauskan kuvan siitä, mitä olette käyneet läpi. Muista, että tunteiden välittäminen on tärkeintä, joten puhu sydämestäsi.

  3. Tee yllätys

  Jos haluat räjäyttää pankin ja vaikuttaa läheisiisi, suunnittele yllätys. Voit esimerkiksi kertoa uutisen tulossa olevan vauvan ensimmäisenä joululahjana tai syntyvän luonapääsiäisenä. Jos sinulla on muita lapsia, anna heidän jakaa uutinen ja kuvitella, miten he reagoivat.

  4. Ole varovainen sosiaalisessa mediassa

  Sosiaalisessa mediassa tiedon jakaminen voi tuntua helpolta ja kätevältä, mutta sillä voi olla myös huonoja puolia. Älä jaa raskausuutista sosiaalisessa mediassa liian aikaisin tai ennen kuin olet kertonut uutisen läheisillesi. Muista, että unohdetuksi tulemisen tunne voi olla hyvin voimakas, jos joku läheisesi saa tietää raskaudestasi ennen kuin olet kertonut sen heille itse.

  5. Ole valmis vastaamaan kysymyksiin

  Kun olet kertonut uutisen, ystäväsi ja perheesi alkavat todennäköisesti esittää kysymyksiä raskauteesi liittyen. Ole valmistautunut vastaamaan erilaisiin kysymyksiin, kuten raskausaikataulusta, tulevasta syntymäpäivästä, lapsen sukupuolesta ja niin edelleen.

  6. Nauti raskaudesta

  Raskaus on upea kokemus, joka ansaitsee juhlistamisen. Muista nauttia jokaisesta hetkestä odottaessasi tuloaan uuteen perheenjäseneseesi. Älä unohda antaa itsestäsi aikaa ja huoltakin sinun on myös hyvä huolehtia.

  Päätelmä

  Raskaudesta kertominen ystäville ja perheelle on jännittävää ja ihanaa. Suunnittele tapahtuma, kirjoita puhe tai valmistele yllätys olematta kuitenkaan liian kekseliäs. Tarinaa voit kertoa monta erikoista tapaa, mutta varmista, että kaikki läheisesi ovat kuulleet uutisen suoraan sinulta. Muista nauttia raskaudestasi ja varautua vastaamaan erilaisiin kysymyksiin, onhan ympärilläsi oma tukiverkkosi, valmiina auttamaan ja antamaan voimaa upealle matkallesi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.