Miten Kengistä Haju Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #23

  +

  Miten kengistä haju pois?

  Johdanto

  Kaikilla tulee joskus vastaan tilanne, että kengät alkavat haista pahalta. Se voi johtua kosteudesta, hien erittymisestä jaloista tai yksinkertaisesti kengistä itsestään. Tämä on erityisen yleistä Suomen kosteassa ilmastossa. Onneksi on olemassa joitakin tehokkaita keinoja poistaa haju kengistä.

  Kengistä hajun poistaminen

  1. Ilmaus: Ensimmäinen askel on ilmata kengät. Kun otat kengät pois jalkojen päältä, laita ne ilmavaan paikkaan. Tämä auttaa poistamaan ylimääräisen kosteuden ja hien. Voit myös käyttää kenkien mukana tullutta pahvia tai sanomalehteä, jotta kosteus imeytyy pois.

  2. Kostean liinan käyttö: Kuivaa kosteuuden tahrat kengistä kostealla liinalla. Tämä auttaa poistamaan hien ja lika kengistä. Voit käyttää kosteaa liinaa, jossa on hieman astianpesuainetta tai etikkaa, jos lika on erityisen paha.

  3. Babypuuteri: Babypuuteri voi auttaa poistamaan hajun kengistä. Ripottele pieni määrä jauhetta kengän sisälle ja anna sen olla yön yli. Tämä auttaa absorboida kosteuden ja voit kaataa ylimääräisen jauheen pois aamulla.

  4. Etikka: Etikka on tehokas hajunpoistaja ja voi auttaa poistamaan hajun kengistä. Sekoita yhtä paljon vettä ja etikkaa ja kostuta sienellä tai liinalla. Pyyhi kengät tällä liuoksella ja anna niiden kuivua luonnollisesti.

  5. Pakastus: Pakastaminen on hyvä tapa poistaa bakteereja ja hajua kengistä. Laita kengät pakastimeen muutaman tunnin ajaksi. Kun otat kengät ulos pakastimesta, anna niiden sulaa huoneenlämpötilassa ja kuivaa varovasti esimerkiksi kankaalla.

  Kuinka estää kengistä hajun muodostuminen

  1. Oikea hoito: Huolehdi kengistäsi oikein. Puhdista ne säännöllisesti, pidä ne kuivina ja varmista että ne ovat hyvin ilmastoituja. Älä käytä samoja kenkiä joka päivä.

  2. Sisäpohjat: Kengissä olevat sisäpohjat voivat kerätä bakteereja ja hajua, joten kannattaa harkita niiden vaihtamista.

  3. Säilytys: Säilytä kenkiä ilmavassa paikassa. Älä laita niitä tiiviisiin pussiin tai kaappiin, joka ei ole hyvin ilmastoitu. Kengät kannattaa pitää kuivassa paikassa.

  Johtopäätös

  Kengistä tulevan hajun poistaminen voi tuntua haastavalta, mutta se ei ole mahdotonta. Syyn löytäminen ja sen korjaaminen on tärkeää, jotta hajun muodostuminen voidaan estää tulevaisuudessa. Muista hoitaa kenkiäsi oikein ja huolehdi niistä, jotta voit välttää epämiellyttävän hajun syntymistä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.