Miten Kello Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5168

  +

  Miten kello toimii?

  Kellot ovat osa jokapäiväistä elämäämme, mutta harva tietää, miten ne oikeastaan toimivat. Kelloja on eri tyyppisiä, mutta perustoiminta on aina sama: ne käyttävät joko mekaanisia, sähköisiä tai elektronisia komponentteja pysyäkseen ajan tasalla.

  Mekaaniset kellot

  Mekaaniset kellot ovat perinteisempiä kellotyyppejä, jotka toimivat mekaanisesti. Nämä kellot käyttävät erilaisia pyöriviä levyjä, jousia ja värähteleviä osia siirtyäkseen minuutin ja sekunnin kohdalle.

  Mekaanisten kellojen yksi yleisimmistä osista on balanssi. Tämä on pyörivä levy, joka heilahtelee tasaisesti edestakaisin. Balanssin kiekon keskellä on kellojen sydän, joka aiheuttaa balanssin heilahtelun. Balanssin ja sydämen välinen yhteys on hyvin tärkeä, koska ne ohjaavat kellon liikkeitä tarkasti.

  Toinen erittäin tärkeä osa mekaanisissa kelloissa on kruunu. Kruunu on kellon kelan kahva, joka kääntää jousen laukeamista. Kelloon kierretyn jousta käytetään energiaa, joka ohjaa kellojen liikettä. Kellon oikean ajan asettamiseksi on kelattava kello täyteen ja sitten kierretävä kruunua oikean ajan asettamiseksi.

  Sähköiset kellot

  Sähköiset kellot käyttävät virtasignaaleja pysyäkseen ajan tasalla. Nämä kellot toimivat usein paristoilla tai akulla, joka syöttää kelloon tarvittavan energian. Erilaisia komponentteja, kuten piirejä, on käytetty näiden kellojen valmistamiseen.

  Sähköiset kellot tyypillisesti tarkastavat jaksollisesti aikaa eri viitenä tai kymmenen sekunnin välein. Tämä onnistuu säätämällä kellosta lähteviä signaaleja, joka ohjaa kellon digitaalisen näytön liikkeitä.

  Elektroniset kellot

  Elektroniset kellot käyttävät hyvin samankaltaista tekniikkaa kuin sähköiset kellot. Ne käyttävät kuitenkin erikoistuneita komponentteja, jotka voivat käsitellä paljon suurempia määriä energiaa.

  Elektroniset kellot toimivat hyvin samalla tavalla kuin sähköiset kellot, mutta niiden piirien teho on korkeampi. Tämä tarkoittaa, että nämä kellot voivat käsitellä suurempia energiamääriä, mikä tarkoittaa myös, että niillä voidaan käyttää monimutkaisempia piirejä.

  Erityisesti kvartsikellot ovat elektromekaanisia laitteita, joka tuottaa tarkkaa aikaa käyttäen KVARTSIA. Käyttöalueena ovat yleiskellot, rannekellot, herätyskellot jne.ennen kvartsikellojen yleistymistä käytetettiin ensisijaisesti mekaanisia ja elektromekaanisia kelloja.

  Yhteenveto

  Kellot ovat osa jokapäiväistä elämää, ja niitä on eri tyyppisiä. Kaikki kellot käyttävät erilaisia osia ja komponentteja pysyäkseen ajan tasalla. Jokainen kellotyyppi toimii hieman eri tavalla, mutta kaikki noudattavat samaa perusteoriaa.

  Yleisimmät kellotyypit ovat mekaaniset, sähköiset ja elektroniset. Mekaaniset kellot toimivat mekaanisella periaatteella, kun taas sähköiset ja elektroniset kellot käyttävät komponentteja, jotka käsittelevät elektronista energiavirtaa. Näiden kellotyyppien tarkkuus ja luotettavuus ovat eri luokkaa, mutta ne tarjoavat kaikki yksinkertaisen ja tehokkaan tavan pitää ajan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.