Miten Kehua Itseään Työhaastattelussa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2647

  +

  Miten kehua itseään työhaastattelussa?

  Työhaastattelu on tilaisuus, jossa pääset esittelemään itsesi ja osaamisesi potentiaaliselle työnantajalle. Moni kokee haastattelutilanteen jännittäväksi ja epävarmaksi, mutta hyvin valmistautumalla ja oikein valituilla sanoilla voit vakuuttaa haastattelijan ja erottua muista hakijoista. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit kehua itseäsi työhaastattelussa.

  Ole tietoinen omasta osaamisestasi

  Ennen haastattelua paneudu tarkasti siihen, millaisia taitoja ja vahvuuksia sinulla on. Osaamisesi tunteminen auttaa sinua esittelemään itsesi vakuuttavasti. Muista, että olet asiantuntija omalla alallasi ja sinulla on varmasti paljon annettavaa tulevalle työnantajallesi.

  Valmistaudu haastatteluun

  Valmistautuminen on avain onnistuneeseen työhaastatteluun. Tutustu työpaikkailmoitukseen ja selvitä, millaisia taitoja ja ominaisuuksia tulevalta työntekijältä odotetaan. Asiantuntemuksesi on tärkeää erottaa muiden hakijoiden osaamisesta.

  Käytä konkreettisia esimerkkejä

  Käytä haastattelussa konkreettisia esimerkkejä, jotka osoittavat osaamisesi ja vahvuutesi. Esimerkiksi voit kertoa projekteista, joita olet onnistuneesti toteuttanut tai tilanteista, joissa olet osoittanut johtajuuskykyä. Näin haastattelija saa paremman käsityksen siitä, millaista osaamista sinulla on.

  Käytä vahvoja sanoja

  Käytä haastattelussa vahvoja sanoja, kuten ”kykenen”, ”pystyn” ja ”saavutan”. Esimerkiksi voit sanoa ”kykenen analysoimaan monimutkaisia tietomassoja” tai ”pystyn järjestämään tehokkaasti tiimin työskentelyä”. Tämä osoittaa, että olet itsevarma ja luottavainen kyvykkyyksiesi suhteen.

  Korosta saavutuksiasi

  Korosta haastattelussa saavutuksiasi. Kerro, mitä olet saanut aikaan aikaisemmissa työpaikoissasi, millaisia projekteja olet onnistuneesti toteuttanut tai kuinka olet kehittynyt urasi aikana. Saavutustesi korostaminen antaa positiivisen kuvan osaamisestasi ja antaa haastattelijalle vahvan syyn palkata juuri sinut.

  Älä vähättele itseäsi

  Vältä vähättelemästä omaa osaamistasi. Haastattelussa sinun tulee esitellä itsesi mahdollisimman positiivisessa valossa. Jos vähättelet itseäsi tai osaamistasi, voit menettää potentiaalisen työpaikan.

  Lopuksi: Ole innokas ja aito

  Tärkeintä on, että olet innokas ja aito haastattelussa. Ole kiinnostunut työnantajasta ja tehtävästä, johon haet. Kerro, miksi haluat työskennellä juuri kyseisessä organisaatiossa ja millaisia tavoitteita sinulla on työurasi suhteen. Tämä osoittaa, että olet todella kiinnostunut työpaikasta ja valmis sitoutumaan siihen.

  Lopuksi, muista, että itsekehuminen on taito, jota voi harjoitella. Ajan myötä haastattelutilanteisiin valmistautumisesta ja itsensä tuntemuksesta tulee helpompaa ja voit kehittyä entistä paremmaksi itsekehujaksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.