Miten Käsitellä Narsistia

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2237

  +
  Miten Käsitellä Narsistia Suomessa?

  Narsismi on persoonallisuushäiriö, joka ilmenee ylpeytenä itsestä, kyvyttömyytenä empatiaan ja haluna saada haluamansa aina. Narsisti käyttää muita hyväkseen ja yrittää kontrolloida heitä saadakseen haluamansa. Tämä voi olla raskasta ja haastavaa ihmisille, jotka joutuvat kohtaamaan narsistin päivittäin, olipa kyse perheestä, työkaverista tai ystävästä.

  Jos sinulla on lähelläsi narsisti ja haluat oppia käsittelemään häntä, tässä on joitakin vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua selviytymään tilanteesta.

  1. Rajoita Vuorovaikutustasi Narsistin Kanssa

  Narsistit tarvitsevat jatkuvaa huomioita ja ihailua. Älä ruoki heidän käyttäytymistään perehtymällä heidän kanssaan jokapäiväisiin asioihin turhien keskustelujen kautta. Näin voit estää narsistin käyttämästä sinua hyväkseen ja hallitsemasta sinua.

  2. Ole Selkeä Rajasi Suhteen

  On tärkeää asettaa selkeät rajat narsistin kanssa, jotta voit välttää väärinkäytöksiä ja manipulointia. Tunnista tarpeesi ja vaatimuksesi ja ilmaise ne avoimesti ja selkeästi. Jos narsisti yrittää hallita sinua tai käyttää sinua hyväkseen, kysy heiltä suoraan ja rohkeasti, miksi he käyttäytyvät niin ja aseta tarvittavat rajat paikoilleen.

  3. Älä Yritä Muuttaa Narsistia

  Narsistinen käyttäytyminen on persoonallisuushäiriö, joka vaatii ammattimaista hoitoa ja huomiota. Älä yritä muuttaa narsistia tai pelastaa häntä käyttäytymällä tiettyyn tapaan. Se voi olla turhauttavaa, ja yrität muuttaa henkilöä, joka ei ole halukas muuttumaan, voi olla hukkareissu. Sen sijaan keskity omaan hyvinvointiin ja selviytymiseen.

  4. Keskity Itsesi ja Omaan Hyvinvointiin

  Narsistin kanssa toimiminen voi olla henkisesti kuormittavaa ja fyysisesti uuvuttavaa. Huolehdi itsestäsi ja pidä huolta omasta hyvinvoinnistasi. Rentoudu, tee asioita, jotka tuovat sinulle iloa ja energiaa, ja pidä yllä terveellisiä elämäntapoja, kuten liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota.

  5. Hae Apua

  Jos sinulla on vaikeuksia käsitellä narsistia, älä epäröi hakea apua. Voit puhua ammattilaisen kanssa, joka voi auttaa sinua käsittelemään tunteitasi ja antaa sinulle neuvoja tilanteen käsittelyyn. Voit myös liittyä tukiryhmään, joka auttaa sinua selviytymään narsistin kanssa.

  Loppujen lopuksi narsistin kanssa toimiminen voi olla haastavaa, mutta se ei tarkoita, että sinun täytyy sietää heidän käyttäytymistään. Huolehdi itsestäsi ja aseta rajat, jotka suojelevat sinua. Jos tarvitset apua, älä epäröi hakea sitä. Voit selvitä tästä tilanteesta yhtä vahvana ja voimakkaana kuin ennenkin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.