Miten Karsia Tavaraa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5888

  +

  Miten karsia tavaraa

  Suomessa asuvat ihmiset ovat huomanneet, että tavaroita kertyy ympärillemme nopeasti. Tämä johtuu usein siitä, että ostamme uusia asioita tai emme osaa luopua vanhoista tavaroista. Tavaroiden karsiminen voi tuntua haastavalta, mutta se on tärkeää, jotta voimme pitää kodin järjestyksessä ja vähentää stressiä.

  Aloita yhdellä huoneella

  Yksi hyvä tapa aloittaa tavaroiden karsiminen on aloittaa yhdellä huoneella kerrallaan. Tämä auttaa pitämään homman hallinnassa ja varmistaa, että jokaisesta huoneesta tulee järjestyksessä. Valitse huone, joka tuntuu helpolta aloittaa ja keskity siihen, että joudut käsittelemään jokaisen tavarasi yksi kerrallaan.

  Käytä Mari Kondon metodia

  Mari Kondo on kuuluisa järjestelyguru, jonka metodi perustuu kysymykseen ”tuottaako tämä tavara iloa?”. Tämä tarkoittaa, että jokaisen tavaran, jonka löydät, tulee saada sinut iloiseksi ja on arvokas pitää. Jos se ei tuo sinulle iloa tai et käytä sitä, kannattaa harkita luopumista siitä.

  Pidä tärkeät tavarat

  Tärkeiden tavaroiden käsittely voi olla haastavaa. Huomaamme helposti, että joka ikisellä tavaralla on tarina taustalla tai se on tärkeä joltakin ihmiseltä. Voit kuitenkin helpottaa itseäsi pitämällä vain tärkeimmät tavarat, joita todella käytät tai ovat sinulle tärkeitä. Näin voit pitää erityiset muistot ja tunteet, mutta samalla vähentää tavaramäärää.

  Poista turha tavara

  Karsiminen tarkoittaa myös turhien tavaroiden poistamista. Tämä voi tuntua haastavalta, mutta on tärkeää jättää pois kaiken, joka on rikkinäinen, jota et enää käytä tai et edes tykkää. Näitä tavaroita ei tarvitse pitää, sillä ne vain lisäävät tavaramäärää ja vievät tilaa.

  Lahjoita, myy tai kierrätä

  Tavaroistasi voi olla suuria iloja jollekin toiselle. Kun olet karsinut tarpeettomia tavaroita, voit yrittää myydä niitä kirpputoreilla tai antikvariaateissa, tai lahjoittaa niitä hyväntekeväisyyteen. Voit myös kysyä ystäviltä ja perheenjäseniltä, haluavatko he jotain siitä, jonka aiot luopua. Voit myös kierrättää tavaroita, jotka eivät menneet kaupaksi tai joita kukaan ei halua.

  Johtopäätös

  Tavaroiden karsiminen on tärkeä osa kodin järjestyksen ylläpitämistä ja stressin vähentämistä. Aloita yhdellä huoneella kerrallaan ja käytä Mari Kondon metodia, jotta tunnistat mistä tavaroista tulee sinulle iloa. Muista myös pitää tärkeät tavarat ja poistaa turhat tavarat, jotka eivät enää tuo iloa. Lahjoita, myy tai kierrätä tavaroita, jotka olet päättänyt luopua. Lopulta olet tyytyväinen siihen, että asut kodissa, joka on täynnä vain arvokkaimpia ja kauneimpia tavaroita.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.