Miten Karkottaa Kärpäset

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3516

  +

  Miten karkottaa kärpäset?

  Suomen kesät ovat kauniita ja lämpimiä, mutta myös kärpäsille mieluisaa aikaa. Kärpäset voivat olla ärsyttäviä ja jopa tartuntatautien levittäjiä. Onneksi on olemassa keinoja karkottaa nämä lentävät ötökät.

  1. Pidä huolta hygieniasta
  Kärpäset hakeutuvat usein ruoan ja muiden hajujen läheisyyteen. Pidä siis huolta keittiön ja muiden ruoanlaittoon käytettävien tilojen hygieniasta. Älä jätä astioita tai ruokajätteitä lojumaan, sillä ne houkuttelevat kärpäsiä. Pidä myös roskat hyvin suljettuna ja hävitä ne säännöllisesti.

  2. Käytä hyönteiskarkotteita
  Hyönteiskarkotteet, kuten suihkeet ja pyyhkeet, voivat auttaa karkottamaan kärpäset. Muista kuitenkin, että ne voivat olla haitallisia lemmikkieläimillesi ja ympäristölle. Käytä niitä siis vain tarpeen vaatiessa ja ohjeiden mukaisesti.

  3. Asenna kärpäsverkot
  Kärpäsverkot ikkunoissa ja ovissa voivat auttaa estämään kärpästen pääsyn sisätiloihin. Muista kuitenkin tarkistaa verkon kunto säännöllisesti ja korjata mahdolliset reiät.

  4. Käytä luonnollisia kärpäsansaikoita
  Luonnolliset ansat, kuten viinilasi ja etikkansaavut, voivat auttaa kärpäsongelman ratkaisemisessa. Kärpäset houkutellaan astiaan, jossa ne hukkuvat. Muista vaihtaa neste säännöllisesti ja sijoittaa ansoja kärpästen yleisimpiin oleskelupaikkoihin.

  5. Puhdista ilmanvaihto
  Kärpäset voivat löytää tiensä sisätiloihin ilmanvaihtoaukkojen kautta. Pidä siis huolta, että ilmanvaihtojärjestelmäsi on puhdas ja toimiva. Tarkista säännöllisesti, että ilmastointilaitteiden suodattimet ovat puhtaat.

  6. Poista kärpäsille houkuttelevat tekijät
  Kärpset voivat hakeutua myös kosteisiin paikkoihin, kuten roskakatoksiin tai viemäröihin. Pidä siis huolta, että nämä alueet ovat puhtaita ja kuivia. Voit myös käyttää muovipusseja roskien suojaamiseen tai valita roskakatoksen, joka on suljettu.

  7. Käytä hyönteislamppuja
  Hyönteislamput voivat auttaa houkuttelemaan ja tappamaan kärpäsiä. Muista kuitenkin, että ne voivat olla haitallisia myös hyödyllisille hyönteisille, kuten mehiläisille. Käytä lamppuja siis harkiten ja ohjeiden mukaisesti.

  Kuten huomaat, on olemassa useita keinoja karkottaa kärpäset. Muista kuitenkin, että jokaisella menetelmällä voi olla haitallisia sivuvaikutuksia, joten valitse käyttöösi sellaiset menetelmät, jotka ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia ihmisten, lemmikkieläinten ja luonnon kannalta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.