Miten Karkottaa Jänikset

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1785

  +
  Miten Karkottaa Jänikset: Vinkkejä Suomessa Asuville

  Jänikset ovat söpöjä eläimiä, mutta ne voivat myös olla suuri riesa puutarhureille ja maanviljelijöille. Suomessa jänikset ovat yleisiä ja niiden lukumäärä on kasvanut viime vuosina. Ne syövät kasveja ja puutarhakasveja, mikä voi aiheuttaa merkittäviä taloudellisia menetyksiä. Seuraavassa on joitain vinkkejä jäniksen karkottamiseksi Suomessa.

  1. Rakenna aitaus

  Helpoin tapa estää jäniksiä syömästä kasvejasi on rakentaa aitaus niiden ympärille. Aitaus voi olla esimerkiksi metalliverkkoa tai (jos budjetti antaa myöten) betonielementtejä. Aitauksen korkeuden tulisi olla noin metrin, sillä jänikset ovat hyviä hyppääjiä. Varmista myös, että aitaus on tarpeeksi syvä, jotta jänikset eivät kaiva sitä maasta. Aitaukseen kannattaa jättää myös tilaa ovelle, jotta pääset itse helposti käsiksi kasveihisi.

  2. Käytä jäniksille epämiellyttäviä hajuja

  Jänikset inhoavat monia hajuja, jotka voivat auttaa karkottamaan niitä kasveistasi. Esimerkiksi peitätiettyjen kasvien pistävillä hajuilla, kuten valkosipulilla, piparmintulla tai sinapinsiemenillä, voit ehkäistä jänisiä napsimasta kasvejasi. Voit myös ostaa kaupoista valmiita hajusteita, joita voi ruiskuttaa kasveille. Muista kuitenkin sijoittaa tuoksuja useisiin paikkoihin, jotta hajut peittävät koko alueen.

  3. Käytä fyysisiä esteitä

  Jos aitaaminen tuntuu liian työläältä tai kalliilta, voit käyttää fyysisiä esteitä jänisten torjumiseksi. Voit esimerkiksi rakentaa simpukkamaisen muurin tai kaivaa kuopan ympärille kasveja, jonka reunat on suojattu esimerkiksi kivillä tai hiekkapadolla. Tämä keino voi toimia varsinkin silloin, kun jänikset eivät ole vielä ehtineet tottua kasveihisi.

  4. Käytä ääniä

  Jänikset ovat pelokkaita eläimiä, joten taajuudet ja kovuus, jotka aiheuttavat niille pelkoa, voivat auttaa karkottamisessa. Jäniksille pelottavia ääniä voit esimerkiksi tuottaa äänien, joita aiheutetaan eri laiteilla tai voit valita kohinan, kuten ulvovan tuulen.

  5. Käytä valoa

  Jänikset ovat eläimiä, jotka eivät pidä liian kirkkaasta valosta. Siksi voit käyttää yksinkertaisia LED-valoja auttaaksesi karkottamaan jäniksiä. Valot kannattaa asettaa eri paikkoihin, joten jänikset eivät totu valon kirkkauteen.

  6. Huolehdi pihasta

  Jänikset voivat käyttää pihastasi suojaa ja piilopaikkoja. Voitkin pyrkiä vähentämään mahdollisuuksia, että jänikset käyttävät pihoja piilopaikkoinaan. Lisäksi muista pitää piha siistinä ja siivota mahdolliset hedelmät, jotka voivat kiinnostaa jäniksiä.

  7. Käytä koiraasi

  Koirasi voi olla hyvä apu, jos jänikset käyvät liian lähellä kasvimaatasi tai nurmikkoasi. Koiran haukunta saattaa pelotella jänikset kauemmaksi.

  Jänikset voivat olla ärsyttäviä ja häiritseviä puutarhaharrastajille ja maanviljelijöille. Nämä vinkit voivat kuitenkin auttaa sinua karkottamaan jänikset tehokkaasti Suomessa. Seuraamalla näitä yksinkertaisia vinkkejä voit ehkäistä kasvien tuhoutumisen ja muut vahingot.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.