Miten Karkottaa Harakat

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3033

  +
  Miten karkottaa harakat?

  Harakat ovat yleisiä lintulajeja Suomessa. Vaikka harakat ovatkin monille mieluisia vieraita takapihoilla, saattavat ne aiheuttaa ongelmia niitä vihaaville. Harakat voivat esimerkiksi aiheuttaa melua ja sotkua. Tässä artikkelissa käymme läpi vaihtoehtoja, joilla harakoita voidaan karkottaa.

  1. Käytä harakkapalloja

  Yksi tehokas tapa karkottaa harakoita on käyttää harakkapalloja. Harakkapallot ovat erilaisia heijastavia ja kimaltelevia palleroita, joiden tarkoitus on pelotella harakoita ja muita lintuja pois alueelta. Harakkapallot ovat helppoja asentaa, ja ne ovat myös melko edullisia. Ne toimivat hyvin erityisesti avoimilla alueilla, kuten pelloilla ja pihoilla.

  2. Käytä hälytyslaitteita

  Toinen vaihtoehto on käyttää hälytyslaitteita, kuten lintuhälyttimiä. Nämä laitteet tuottavat korkeita ääniä, jotka eivät ole ihmiskorville kuultavia, mutta ne ovat erittäin tehokkaita karkottamaan harakoita. Tällaisia laitteita on saatavilla monissa eri muodoissa ja hintaluokissa. Ne toimivat erityisen hyvin silloin, kun haluat pitää harakat pois tietyltä alueelta, kuten viljapelloilta.

  3. Käytä harakkalanka

  Harakkalanka on toinen tehokas tapa karkottaa harakoita. Harakkalanka on ohut, terävä lanka, joka on kiinnitetty paikkoihin, joihin harakat yrittävät laskeutua tai istua. Harakkalanka voi pelotella harakoita pois, sillä lanka on heille epämiellyttävä paikka istua. Harakkalankaa voi käyttää monissa eri paikoissa, kuten pienenä aidana takapihalla tai siellä, missä harakat käyvät ruokailemassa.

  4. Käytä keinotekoista petoa

  Keinotekoiset pedot ovat myös tehokas tapa karkottaa harakoita. Useat lintulajit pelkäävät petoja, ja siksi harakatkin voivat pelästyä nähdessään keinotekoisen pedon, kuten haukan. Tällaisia keinotekoisia petoja on saatavilla kaupoista, ja ne toimivat hyvin, varsinkin jos haluat pitää harakat pois tietyltä alueelta pitkäaikaisesti.

  5. Älä ruoki harakoita

  Harakoita ei kannata ruokkia ylimääräisellä leivänmuruilla tai muilla herkuilla, sillä se saattaa houkuttaa niitä takaisin ruokailemaan samalle alueelle. Harakat ovat hyvin nokkelia, ja ne oppivat nopeasti, mistä ne saavat ruokaa. Jos siis haluat pitää harakat pois takapihaltasi, kannattaa välttää niiden ruokkimista.

  Yhteenveto

  Harakoiden karkottaminen voi olla haastavaa, mutta onneksi vaihtoehtoja on monia. Harakkapallot, hälytyslaitteet, harakkalanka, keinotekoiset pedot ja ruokinnan välttely ovat kaikki tehokkaita tapoja pitää harakat pois alueelta. Muista kuitenkin, että harakat ovat tärkeä osa Suomen luontoa, ja monet ihmiset nauttivat niiden läsnäolosta takapihoillaan. Jos siis et ole harakoita vihaava ihminen, anna niiden olla ja nauttia niiden kauniista äänistä ja nokkelista tempuista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.