Miten Karkottaa Ampiaiset

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3979

  +

  Miten karkottaa ampiaiset?

  Ampiaiset ovat monelle meistä kesäisin riesa. Niiden pistot voivat olla kivuliaita ja joidenkin ihmisten allergian vuoksi jopa vaarallisia. Ampiaisten häätäminen omalta pihalta tai parvekkeelta on kuitenkin mahdollista, vaikka täydellistä karkottamiskeinoa ei olekaan. Tässä artikkelissa esittelemme erilaisia keinoja ampiaisten karkottamiseen.

  Pysy rauhallisena ja liikkumatta

  Ampiaiset saattavat hyökätä ihmisen kimppuun, jos ne kokevat tämän uhatuksi. Jos siis huomaat ampiaisen läheisyydessäsi, pysy rauhallisena ja liikkumatta. Älä huuda tai heiluttele käsiäsi, sillä tämä saattaa tulkita ampiaiset vihollisiksi ja saada ne hyökkäämään. Yleensä ampiaiset lentävät pois, kunhan ihmisen liikkumattomuus ja rauhallisuus säilyy.

  Yrtit ja hajusteet

  Ampiaiset eivät pidä tietyistä hajuista ja kasveista. Esimerkiksi laventeli, piparminttu, sitruunamelissa ja rosmariini karkottavat ampiaisia hajujensa vuoksi. Voit siis istuttaa näitä kasveja lähelle lautasantasi, jotta ampiaiset pysyvät poissa. Lisäksi voit kokeilla hajusteiden avulla karkottamista. Hajusteina toimivat esimerkiksi kynttilät, suitsukkeet sekä eteeriset öljyt, kuten mentoli- ja eukalyptusöljy.

  Ampiaispesien hävittäminen

  Ampiaispesiä ei kannata lähteä hävittämään itse, sillä pesien luona liikkuminen ja esimerkiksi niiden suihkuttaminen vedellä saa ampiaiset puolustuskannalle. Ammattilainen osaa hoitaa pesien hävittämisen turvallisesti ja tehokkaasti. Jos ampiaispesiä löytyy omalta pihalta tai parvekkeelta, ota yhteyttä paikalliseen ampiaishävittäjään.

  Loukut

  Ampiaisloukut ovat yksi keino karkottaa ampiaisia. Loukkuja on saatavilla erilaisia, mutta suurin osa toimii samalla periaatteella. Loukku houkuttelee ampiaiset sisäänsä esimerkiksi makeutusaineen avulla, jonka jälkeen ampiaiset eivät löydä ulospääsyä. Muutamassa päivässä loukun sisään jääneet ampiaiset kuolevat, ja loukku voidaan huoletta hävittää.

  Pesämateriaalien pois ottaminen

  Ampiaiset rakentavat pesänsä puukiipeilyyn sopiville alueille, kuten puiden oksille ja katolle. Jos alueella, jossa asut, on paljon ampiaisia, voit yrittää ehkäistä niiden pesänrakennusta poistamalla pesämateriaalit alueelta. Esimerkiksi liian pitkät ruohikot ja oksat tulee leikata, jotta ampiaiset eivät löydä sopivaa rakennusmateriaalia.

  Huolehdi omasta hygieniasta

  Ampiaiset saattavat olla kiinnostuneita ihmisen ruuasta ja juomasta. Siksi on tärkeää huolehtia omasta hygieniasta esimerkiksi grillaustilanteessa. Pidä jätesäkit lähellä ja laita ruoka suoraan joko suuhun tai astiaan, jossa on kansi. Näin vältät ruuantähteiden jättämisen maahan ja sinne tulemisesta kiinnostuvien ampiaisten houkuttelemisen.

  Yhteenveto

  Ampiaisten karkottaminen on mahdollista monella eri tavalla. Haju- ja kasviaineilla, pesämateriaalien pois ottamisella, loukuilla, omalla hygienialla sekä ammattilaisen avulla ampiaishävityksessä päästään usein hyvään lopputulokseen. Tärkeintä on kuitenkin pysyä rauhallisena ja liikkumatta, sillä yleensä ampiaiset lentävät pois ihmisen luota, kunhan ihminen ei koeta hahmoaan uhatuksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.