Miten Karkkipaperit Kierrätetään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3660

  +

  Miten Karkkipaperit Kierrätetään?

  Karkkipaperit ovat sellaisia post-consumer-jätteitä, jotka ovat jokapäiväisessä käytössä. Pienet karamellit, suklaa, purukumi ja muut makeiset ovat herkkua useimmille. Mutta mitä tehdä karkkipapereille, kun ne on syöty? Kuinka monta kertaa olet heittänyt karkkipaperin roskakoriin? Ei monia, vai mitä? Valitettavasti karkkipaperit ovat hankalia kierrättää, mutta se ei tarkoita, että ne ovat kierrätyskelvottomia. Alla on muutama vaihtoehto.

  Karkkipaperit, et voi laittaa kierrätykseen

  Monet luulevat, että karkkipaperit voi laittaa kierrätykseen yhdessä pahvin ja paperin kanssa samalla tavalla kuin tavallinen paperi. Mutta valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa. Karkkipaperit ovat päällystettyjä erilaisilla kalvoilla, jotka eivät ole kierrätyskelpoisia. Lisäksi makeiset ja karkkipaperit sisältävät usein lisäaineita, kuten sokeria ja rasvaa, jotka voivat saastuttaa kierrätysprosessin.

  Kerää karkkipaperit

  Vaikka karkkipaperit eivät ole kierrätyskelvollisia, ne voidaan kerätä ja ohjata käsittelyyn erikoistuneisiin laitoksiin. Näiden laitosten tarkoituksena on käsitellä sellaisia jätteitä, joita ei voi laittaa tavalliseen kierrätysastiaan. Yksi tällainen laitos Suomessa on Kimolan jätehuolto Oy.

  Kimolan jätehuolto Oy

  Kimolan jätehuolto Oy on erikoistunut käsittelemään post-consumer-jätteitä, jotka ovat hankalia lajitella ja käsitellä. Se toimii yhdessä Kiertokaari Oy:n kanssa, joka vastaa Suomen kierrätysjärjestelmästä. Kimolan jätehuolto Oy on erikoistunut käsittelemään monimutkaisia jätetyyppejä, kuten karkkipapereita ja muovikääreitä. Näiden jätteiden käsittely ei ole tavallisten jätehuoltolaitosten tehtävä.

  Kierrättäminen kotonasi

  Vaikka sinulla ei olisikaan mahdollisuutta viedä karkkipapereita Kimolan jätehuolto Oy:hyn, on kuitenkin muutamia asioita, joita voit tehdä karkkipaperien kierrättämiseksi.

  Kerro ystävillesi, miten kierrätät

  Kerro ystävillesi ja perheellesi, että karkkipaperit eivät ole kierrätyskelvollisia, mutta niitä voidaan yhä kierrättää keräämällä ne erikseen ja viemällä ne erikoistuneisiin laitoksiin, jotka käsittelevät kyseisiä jätteitä.

  Lajittele jätteesi

  Pyri lajittelemaan jätteesi mahdollisimman tarkasti, jotta kaikki kierrätyskelpoinen materiaali voidaan hyödyntää. Huolehdi, että karkkipaperit erottuvat roskasta. Käytä erillistä astiaa, johon keräät karkkipaperit.

  Vähennä jätettä

  Paras tapa vähentää karkkipaperien määrää on vähentää karkkien syöntiä. Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi lopettaa makeisten syöminen. Se tarkoittaa, että sinun pitäisi vähentää niiden määrä. Yritä valita pienempiä karkkeja tai vähemmän pakattuja vaihtoehtoja.

  Johtopäätös

  Karkkipaperit ovat hankalia kierrättää, mutta eivät mahdottomia. Niitä voidaan vielä kierrättää keräämällä ne erikseen ja viemällä ne erikoistuneisiin laitoksiin, jotka käsittelevät kyseisiä jätteitä. Jos et tiedä, mihin viedä karkkipaperisi, voit ottaa yhteyttä paikalliseen jätehuoltoyhtiöön ja kysyä neuvoa. Muista myös vähentää makeisten syömistä, jotta vähennät karkkipaperien määrää.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.