Miten Kanttarellit Puhdistetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #590

  +

  Miten kanttarellit puhdistetaan?

  Kanttarelli on yksi Suomen suosituimmista sienistä, ja moni aloitteleva sienestäjä haluaa oppia tunnistamaan ja keräämään näitä sieniä. Kanttarelli on herkullinen ja monikäyttöinen sieni, jota voi käyttää monissa eri ruokalajeissa, kuten kastikkeissa, keitoissa, risotoissa ja paistoksissa. Mutta miten kanttarellit puhdistetaan oikein? Tässä artikkelissa annamme vinkkejä kanttarellien puhdistukseen.

  Kanttarellien kerääminen

  Ennen kuin aloitat kanttarellien puhdistuksen, on tärkeää tietää, miten niitä kerätään oikein. Kanttarellit kasvavat yleensä lehtimetsissä ja ne löytyvät usein vanhojen haapojen tai mäntyjen juurilta. Kanttarellit ovat keltaisia tai kellanruskeita, ja niiden heltat ovat kapeita ja juoksevia. Kerää aina vain tunnistamiasi kanttarelleja ja jätä tuntemattomat sienet metsään. Muista myös kerätä kanttarellit käsin, älä vedä niitä irti maasta.

  Kanttarellien puhdistaminen

  Kun olet kerännyt kanttarelleja, on aika puhdistaa ne ennen ruoanlaittoa. Kanttarellit ovat yleensä melko puhtaita, mutta niissä voi olla hieman multaa, neulasia tai muita metsän roskia. Vältä sienen pesemistä vedellä, sillä sieni imee helposti vettä itseensä ja se voi pilata sen rakenteen.

  Kanttarellit kannattaa puhdistaa varovasti ja käyttäen apuna esimerkiksi sieniharjaa tai veistä. Huuhtele harja puhtaaksi ja käy sitten varovasti kanttarellien päältä. Jos kanttarelleissa on paljon roskia, voit käyttää myös pientä sivellintä tai pyyhkiä niitä varovasti talouspaperilla.

  Kun olet käynyt kanttarellit huolellisesti läpi ja poistanut kaikki roskat, voit käyttää niitä rohkeasti ruoanlaitossa. Kanttarellit ovat monikäyttöinen sieni, jonka maku tulee hyvin esille esimerkiksi paistettaessa tai kastikkeessa.

  Kuivaaminen

  Jos haluat säilöä kanttarelleja talvea varten, voit kuivata ne huolellisesti. Kuivaamalla kanttarellit säilyvät pitkään ja niitä voi käyttää ruoanlaitossa ympäri vuoden. Kanttarellit kannattaa kuivata huolellisesti ja varovasti, sillä kosteus pilaa helposti sienen rakenteen ja maun.

  Voit kuivata kanttarelleja esimerkiksi uunissa alhaisessa lämpötilassa tai käyttää erikoistuotteita, kuten kuivainta tai kuivurirasiaa. Kuivattuja kanttarelleja voi käyttää sellaisenaan esimerkiksi keitoissa tai liottaa niitä vedessä ennen käyttöä.

  Yhteenveto

  Kanttarellit ovat herkullinen ja monikäyttöinen sieni, jota kannattaa kerätä metsästä oikealla tavalla. Kanttarellit puhdistetaan varovasti ja huolellisesti poistamalla kaikki roskat sienihuiskalla tai sieniveitsellä. Vältä sienen pesemistä vedellä, sillä se voi pilata sienien rakenteen. Kuivaamalla kanttarelleja ne säilyvät pitkään ja niitä voi käyttää ruoanlaitossa ympäri vuoden.

  Kanttarellin kerääminen ja puhdistaminen vaativat hieman kärsivällisyyttä, mutta nämä vaivannäöt palkitaan herkullisella ruoalla. Nauti kanttarelleista monipuolisesti eri ruokalajeissa ja kutsu myös ystävät mukaan poimintaretkelle!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.