Miten Kananmunat Säilytetään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2190

  +

  Miten Kananmunat Säilytetään?

  Kananmunat ovat monen suomalaisen keittiön perusraaka-aineita ja kuuluvat monen aamupalapöytään. Hyvin säilytetyt kananmunat ovat tärkeä osa turvallista ruokavaliota. Tässä artikkelissa kerromme, miten kananmunia kannattaa säilyttää, jotta ne säilyvät mahdollisimman pitkään ja pysyvät hygieenisinä.

  1. Osta vain ehjiä kananmunia

  Aina kun ostat kananmunia, tarkista että kananmu on ehjä. Rikkinäiset kananmunat voivat altistua bakteereille tai muille epäpuhtauksille ja pilaantua nopeammin.

  2. Säilytä kananmunia huoneenlämmössä vain lyhyen aikaa

  Kun olet ostanut kananmunat, niiden säilytyspaikka kannattaa valita huolella. Kananmunat säilyvät parhaiten jääkaapissa, mutta niitä ei kannata heti laittaa kylmään. Anna kananmunien olla huoneenlämmössä pari tuntia ennen kuin laitat ne jääkaappiin.

  Huoneenlämpöinen kana voi olla altis bakteerien kasvulle. Jos kananmunia säilytetään huoneenlämmössä liian kauan, ne voivat likaantua ja pilaantua helpommin.

  3. Säilytä kananmunia jääkaapissa

  Kananmunien säilytyspaikan valinta on tärkeää niiden säilyvyyden kannalta. Kananmunat kannattaa säilyttää jääkaapissa, sillä kylmä lämpötila hidastaa kananmunien kuoren huokosten laajenemista ja estää bakteereiden kasvun. Kananmunat pysyvät jääkaapissa tuoreempina ja kestävät pidempään.

  4. Älä säilytä kananmunia jääkaapissa ovessa

  Kananmunat on hyvä säilyttää jääkaapin takahyllyllä, sillä siellä ne altistuvat vähemmän lämpötilavaihteluille. Jääkaapin ovi avataan ja suljetaan usein, jonka vuoksi siellä säilytettävät tuotteet altistuvat useammin huoneenlämpötilalle. Jääkaapin oven hyllyllä olevat kananmunat joutuvat myös alttiiksi ilmavirtauksille, mikä voi kuivattaa niitä nopeammin.

  5. Älä säilytä kananmunia lämpimässä tai kosteassa paikassa

  Kananmunat kannattaa säilyttää kuivassa paikassa, sillä liian kostea säilytysympäristö voi heikentää kananmunien laatua. Myöskään liian lämmin säilytyspaikka ei sovi kananmunille. Siksi älä säilytä kananmunia keittiön työtasolla tai lähellä keittoliettä.

  6. Tarkista kananmunien vanhentumispäivä

  Kananmunia ei kannata säilyttää liian pitkään. Kananmunien syömiseen käytetty päivämäärä on usein merkitty kananmunien pakkaukseen. Vanhentumispäivä on hyvä tarkistaa ennen kuin laitat kananmunia ruoanlaittoon. Kananmunat ovat turvallisia syödä pari päivää vanhentumispäivän jälkeen, mutta tuoreet kananmunat ovat aina parempi valinta.

  Päätelmä

  Kananmunat ovat tärkeä osa monia suomalaisia ruokavalioita. Niiden turvallinen ja terveellinen käyttö alkaa kananmunien oikeasta säilyttämisestä. Tärkeää on huolehtia kananmunien kokonaisuudesta, kunnosta ja oikeasta säilytyspaikasta. Tämä varmistaa kananmunien säilyvyyden ja tuoreuden.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.