Miten Kanan Saa Hautomaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2469

  +

  Miten Kanan Saa Hautomaan

  Kanan hautominen onnistuu parhaiten silloin, kun kanalla on luonnollinen halu hautomaan munia. Karkeasti arvioituna vain noin 10-15% kanaroduista sopii erityisen hyvin hautomiseen. Tämän takia usein onkin helpompi luottaa teollisuuden tuottamiin päivävanhoihin tipuihin.

  Mikäli sinulla on kanala, jossa kanasi eivät yleensä hauto munia lainkaan tai jätät kukot kanalasta pois, onnistuu kanojenkin hautomiseen paneutuminen. Kanan saaminen hautomaan on kuitenkin vain alku, sillä hautomisprosessi on pitkä ja vaatii huolellista valvontaa.

  Kanan Kunnon Tarkistaminen

  Ennen kuin voit alkaa haudottamaan kanan munia, on tärkeää varmistaa, että kanasi on terve ja kunnossa. Tämä on erityisen tärkeää, sillä kana hautoo munia keskimäärin noin kolme viikkoa, ja mikäli kana ei ole täysin terve alussa, voi hautominen johtaa vakaviin seurauksiin.

  Valmistele Sopivan Kokoiset Munat

  On tärkeää valita sopivan kokoiset munat, jotka ovat tarkoitettu hautomiseen. Ne saavat olla vain muutaman päivän vanhoja, sillä vanhemmat munat eivät yleensä enää sovellu hautojiksi.

  Hautomakone tai Luonnollinen Hautomapaikka

  Mikäli sinulla on hautomakone, käytä sitä turvallisesti vaatimusten mukaisesti. Mikäli taas sinulla ei ole hautomakonetta, voit antaa kanan hautoa muniaan luonnollisessa hautomapaikassa. Tämän tarkoitus on mahdollisimman hyvin jäljitellä sitä tilannetta, jossa kana hautoo munia luonnollisesti pois kanalasta esimerkiksi pesäkopissa tai puun alla ulkona.

  Seuraa Hautomisen Edistymistä

  Hautomisprosessi on pitkä ja vaatii huolellista valvontaa, sillä kana on poissa munien luota ainoastaan lyhyen ajan päivässä. Munat tulee kääntää kahteen kertaan päivässä. Kanan hautomalla munia pitää myös tarkkailla ja gloorata läpi hautomisen aikana, jotta huomataan mahdolliset virheet.

  Kannusta Kanaa Poikasten Luomiseen

  Kannusta kanaasi poikasten luomiseen ottamalla sille sopiva tila tai kulmaus hautomapaikkaa lähellä. Tämä antaa kanalle tarvittavaa yksityisyyttä, turvallisuutta ja yksilöllistä hautomista varten.

  Kanan hautomisen seuraaminen on pitkä ja vaativa prosessi, mutta se palkitsee hoivaavilla poikasilla, ankanmunilla tai kananmunilla. On tärkeää huolehtia kanojen terveydestä sekä juoda niitä riittävästi vettä ja tarjota heille sopivat ruokintamahdollisuudet.

  Nautitaan harrastuksesta vastuullisesti, jotta saadaan mukavia kokemuksia höyhenpalleroista ja ihanista munatuotteista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.