Miten Kamera Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2012

  +

  Miten kamera toimii?

  Kamerat ovat tänä päivänä yleinen väline taltioida muistoja ja tallentaa elämän tärkeitä hetkiä. Moni meistä osaa käyttää kameraa arjessaan, mutta miten kamera oikeastaan toimii?

  Kamera koostuu useasta osasta, jotka yhdessä mahdollistavat valokuvien ottamisen. Ennen kuin kuvaa voidaan tallentaa kameran muistiin tai muistikortille, täytyy valo ensin päästä kameran sisään. Tämä tapahtuu kameran objektiivin avulla. Objektiivi toimii ikään kuin silmänä, jonka avulla valo ohjataan kameraan.

  Kun valo on päässyt objektiivin läpi, se osuu valomittariin. Valomittari mittaa valon määrän ja säätää sen perusteella kameralle sopivaa valotusaikaa ja valotusasentoa. Valotusaika määrittää sen, kuinka kauan kennolle annetaan valoa. Valotusasento puolestaan kertoo, kuinka paljon valoa annetaan kerralla kennoille.

  Kun valo on annettu kennolle, sensorit reagoivat valoon ja rekisteröivät sen kennon eri pikseleissä. Kamera sitten muuntaa tämän valon digitaaliseen muotoon, jonka se lopulta tallentaa kuvana. Kameran kenno on siis keskeisessä roolissa valokuvan muodostamisessa.

  Kameroiden kennot ovat joko CCD- tai CMOS-tyyppejä. CCD-kennossa valon sähköiset lataukset kerätään yhteen pikseliin ja sitten siirretään eteenpäin. CMOS-kennossa taas jokaisessa pikselissä on oma sähköinen kytkentä, joka mahdollistaa nopeamman kuvan käsittelyn. Nykyisin CMOS-kennolla varustetut kamerat ovat yleisempiä.

  Kameran käyttämä objektiivi määrittelee myös sen, kuinka laaja kuvakulma saadaan. Zoom-objektiivi mahdollistaa kuvan lähentämisen tai loitontamisen, kun taas kiinteä objektiivi määrittää kuvakulman ja tarkennuksen. Kameran tarkennus määrittää sen, kuinka tarkka ja terävä kuva lopulta on.

  Kaiken kaikkiaan kameran toiminta perustuu valon keräämiseen ja sen muuttamiseen digitaaliseksi muodoksi, jonka kamera tallentaa muistiin tai muistikortille. Kameran käyttäjä voi vaikuttaa valon määrään valotusaikaa ja valotusasentoa säätelemällä. Objektiivi taas mahdollistaa kuvakulman muuttamisen ja tarkennuksen säätelyn.

  Kameran käyttäminen voi tuntua aluksi hankalalta ja monimutkaiselta, mutta perusperiaatteiden ymmärtäminen auttaa jo paljon. Kun tiedät, miten kamera toimii, voit säätää asetukset sopiviksi ja tallentaa muistoja elämäsi tärkeistä hetkistä!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.