Miten Kaivertaa Kurpitsa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #683

  +
  Halloween lähestyy ja mukava ja hauska tapa koristella kotia on kaivertaa kurpitsa. Kaiverrus on helppo tehdä, kun olet hankkinut oikeat tarvikkeet ja tiedät miten aloittaa.

  Mitä tarvitset

  Ennen kuin aloitat kurpitsan kaivertamisen, tarvitset muutamia tarvikkeita. Ensinnäkin sinun tarvitsee hankkia kurpitsa, joka sopii kaiverrukseen. Voit ostaa kurpitsan monista paikoista, kuten lähikaupasta tai torilta. Seuraavaksi tarvitset veitsen, joka on terävä, muovisen lusikan, jonka avulla voit poistaa kurpitsan sisäosia ja mallin, jonka mukaan kaiverrus tehdään. Voit hankkia mallin esimerkiksi tulostamalla sen internetistä tai ostat kaiverrussetin, joka sisältää mallit valmiina.

  Miten aloitat

  Aloita kaiverrus valitsemalla kurpitsa joka sopii kaiverrukseen. Kurpitsan tulisi olla sileä ja tasainen ilman suuria lommomia tai halkeamia. Nosta kurpitsa pöydälle ja aloita poistamaan yläosaa. Tämä on helpoin osa kaiverrusta. Aseta veitsi kurpitsan päälle ja leikkaa yläosan ympäriltä tasaisesti. Kun olet päässyt yläosan läpi, vedä se ylös yhdellä vedolla.

  Seuraavaksi sinun tulee poistaa kurpitsan sisäosa. Käytä muovilusikkaa ja kaiva se kaiverruksen ympäriltä. Poista kurpitsan siemenet ja pehmeät osat, jotta sisäpuoli tulee mahdollisimman tasaiseksi. Huomaa, että kurpitsan sisus saattaa olla liukas, joten ole varovainen ettei kaiverruslauta liu’u kädestäsi.

  Malli ja kaiverrus veitsi

  Aloita seuraavaksi kaiverruksen tekeminen. Aseta malli kurpitsan päälle ja kiinnitä se paikoilleen teipin avulla. Seuraavaksi voit aloittaa kaiverrusprosessin. Aseta kaiverrusveitsi mallin viivojen päälle ja aloita varovasti leikkaaminen kurpitsan päältä. Aloita veistäminen pienillä veitsen iskuilla, jotta vältät virheiden tai kaiverruksessa liukumisen. Jatka tätä prosessia, kunnes kaiverrus on valmis.

  Mikäli haluat tehdä monimutkaisempia kaiverruksia tai mallit eivät ole tarpeeksi selkeät, voit käyttää erilaisia kaiverrussettejä. Setit sisältävät muotteja ja työkaluja, jotka tekevät kaiverrusprosessista helpomman ja vaivattomamman.

  Lopuksi

  Kun kaiverrus on valmis, voit asettaa teoksen esille ominaiselle paikalleen. Useimmat kurpitsan kaivertajat käyttävät kynttilöitä tai muita valotehosteita, jotka auttavat valaisemaan kaiverruksen kauniisti. Aseta kynttilä, tee pieni reikä kurpitsan päälle ja aseta kynttilä kurpitsan sisälle. Voit myös käyttää LED-valoja kaiverruksen sisällä, joita on helpompi käsitellä ja ne ovat myös turvallisempia.

  Kurpitsan kaivertaminen on helppo tapa lisätä hauskuutta ja tunnelmaa Halloweeniin. Ole varovainen käsitellessäsi teräviä veitsiä ja tarkista, että kaikki valot ovat turvallisesti kurpitsan sisällä. Nyt kun olet saanut vinkkejä aloittamiseen, voit ryhtyä kaivertamaan kurpitsaa ja luoda oman ainutlaatuisen taideteoksen kotiisi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.