Miten Kaihi Oireilee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #523

  +

  Miten Kaihi Oireilee

  Kaihi on yleinen silmäsairaus, joka vaikuttaa pääasiassa ikääntyneisiin ihmisiin. Se aiheuttaa sameutta silmän linssissä, mikä voi vaikuttaa näön laatuun. Kaihi voi olla myös synnynnäinen tai johtua loukkaantumisesta tai sairaudesta, kuten diabetes. Tässä artikkelissa käsittelemme kaihin oireita, jotta tunnistat sen ajoissa ja voit hakeutua hoitoon.

  Sameutta ja häiriöitä näössä

  Kaihin yleisin oire on näön häiriintyminen. Sairaan silmän linssi muuttuu sameaksi ja hämäräksi, mikä vaikuttaa näön laatuun. Se voi aiheuttaa myös häikäisyä ja heijastuksia, jotka voivat häiritä erityisesti yöllä tai aurinkoisina päivinä. Aluksi näön häiriöitä voi olla vaikea huomata, mutta ne pahenevat ajan myötä.

  Värien haalistuminen

  Kaihi voi myös aiheuttaa värien haalistumista. Sairaan silmän linssi muuttaa värejä epätarkoiksi, mikä voi johtaa värien haalistumiseen. Tämä voi vaikuttaa esimerkiksi värejä arvioitaessa tai tunnistettaessa erilaisia esineitä.

  Kaksoiskuvat

  Kaihi voi aiheuttaa kaksoiskuvia, eli kuvan näyttäminen kahtena erillisessä kuvana. Tämä johtuu siitä, että yksi silmän linssi on samea ja toinen ei, mikä vaikuttaa silmien yhteispeliin.

  Silmien herkistyminen valolle

  Sairaan silmän linssi voi heijastaa valoa, mikä voi aiheuttaa häikäisyn lisäksi silmien herkkyyttä valolle. Tämä tarkoittaa sitä, että silmät eivät siedä kirkasta valoa, ja voi aiheuttaa silmien kutinaa ja kipua.

  Näön heikkeneminen

  Kaihi voi johtaa näön heikkenemiseen, mikä voi vaikuttaa esimerkiksi ajokykyyn tai työntekoon. Näkövaikeudet voivat olla myös merkki muiden sairauksien esiintymisestä, joten on tärkeää hakeutua hoitoon, mikäli näössä ilmenee häiriöitä.

  Yhteenveto

  Kaihi on melko yleinen silmäsairaus, joka vaikuttaa iän myötä yhä useampiin ihmisiin. Se aiheuttaa sameutta silmän linssissä, mikä voi vaikuttaa näön laatuun. Oireisiin kuuluu muun muassa näön häiriöt, värien haalistuminen, kaksoiskuvat, silmien herkistyminen valolle ja näön heikkeneminen. On tärkeää tunnistaa kaihi ajoissa ja hakeutua hoitoon, mikäli näössä ilmenee häiriöitä. Hoidon avulla näkövoi säilyä terävänä ja vaivojen eteneminen voidaan pysäyttää.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.