Miten Käännän Näytön Oikein Päin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1209

  +

  Miten Käännän Näytön Oikein Päin

  Nykyään ihmiset viettävät entistä enemmän aikaa tietokoneiden ja mobiililaitteiden äärellä. Joskus näytön asennon kääntäminen oikein päin voi olla haastavaa. Tässä artikkelissa kerromme, miten näytön voi kääntää oikein päin niin tietokoneella kuin mobiililaitteellakin.

  Näytön kääntäminen oikein päin tietokoneella

  1. Etsi oikea näppäinyhdistelmä: Yleisin näppäinyhdistelmä näytön kääntämiseen on Ctrl + Alt + nuolinäppäin. Tällöin näyttö kääntyy siihen ilmansuuntaan, mihin nuoli osoittaa.
  2. Kokeile muita vaihtoehtoja: Mikäli edellä mainittu näppäinyhdistelmä ei toimi, kannattaa kokeilla muita vaihtoehtoja. Näitä voivat olla esimerkiksi Ctrl + Shift + nuolinäppäin tai siirtymällä näytön asetuksiin ja valitsemalla sieltä kääntöominaisuus.
  3. Katso tietokoneen käyttöohjeita: Mikäli mikään edellä mainituista tavoista ei auta, kannattaa tarkistaa tietokoneen käyttöohjeet. Niistä voi löytyä käyttöjärjestelmään liittyviä ohjeita, jotka auttavat näytön kääntämisessä oikein päin.

  Näytön kääntäminen oikein päin mobiililaitteella

  Kännyköissä ja tablet-laitteissa on useimmiten sisäänrakennettu kääntöominaisuus, joka tarkoittaa sitä, että kun käyttäjä kääntää laitetta esimerkiksi vaakasuuntaan, näyttö kääntyy automaattisesti oikein päin. Mikäli tämä ei toimi halutulla tavalla, löytyy mobiililaitteelta yleensä myös oma kääntökytkin, joka näkyvät yleensä nopeasti saatavilla olevissa nopeus- tai ilmaisimissa.

  Jos kaikki muu epäonnistuu

  Jos yllä mainitut keinot eivät toimi, voi olla joko ongelma näytössä tai käyttöjärjestelmässä. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä tekniseen tukeen tai laitteen valmistajaan, jotka voivat auttaa vaikeampien ongelmien ratkaisemisessa.

  Päätelmä

  Näytön kääntäminen oikein päin voi joskus tuottaa haasteita, mutta yleensä ratkaisu ongelmaan löytyy helposti. Tärkeintä on tietää oikea näppäinyhdistelmä tai löytää kääntökytkin mobiililaitteesta. Mikäli mikään näistä keinosta ei auta, kannattaa ottaa yhteys tekniseen tukeen tai käyttöjärjestelmän valmistajaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.