Miten Joulutähden Saa Kukkimaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5368

  +

  Miten Joulutähden saa kukkimaan?

  Joulutähti on yksi joulunajan suosituimmista kukista. Tyylikkään punaiset lehdet sopivat hyvin joulukoristeluun ja tuovat kotiin jouluisen tunnelman. Joulutähden hoitaminen ei kuitenkaan aina ole helppoa, mutta noudattamalla muutamaa vinkkiä voit saada joulutähden kukkimaan kauniisti.

  Paikan valinta

  Joulutähti tarvitsee valoa, mutta ei suoraa auringonpaistetta. Siksi paras paikka joulutähden säilyttämiseen on valoisassa huoneessa, jossa ei ole suoraa auringonpaistetta. Muista myös välttää vetoa ja lämpötilan äkillisiä vaihteluita.

  Kastelu

  Joulutähden kastelu tarpeet ovat tärkeitä. Älä anna mullan kuivua, mutta älä myöskään anna sen olla liian kostea. Joulutähti ei pidä seisovasta vedestä, joten varmista, että kasvualusta ei ole liian märkä. Kastele joulutähteä säännöllisesti, mutta anna sen kuivua hieman välissä.

  Lannoitus

  Jos haluat joulutähden kukkivan kauniisti, lannoitus on tärkeää. Käytä kasvukauden aikana lannoitetta noin kerran viikossa, jolloin kasvi saa kaikki tarvittavat ravinteet kasvua ja kukintaa varten. Talvella voit käyttää lannoitetta hieman harvemmin.

  Leikkaaminen

  Joulutähden leikkaaminen auttaa kasvia kasvattamaan uusia lehtiä ja kukkia. Leikkaa kasvista noin kolme senttimetriä pitkät versot kasvukauden aikana. Älä kuitenkaan leikkaa kasvia liian paljon, sillä se voi vahingoittaa kasvin kasvua.

  Talvisäilytys

  Joulutähden talvisäilytys on tärkeää, jotta kasvi säilyttää kauniin ulkomuotonsa seuraavaan joulukauteen. Ennen talvisäilytystä vähennä kastelua ja lannoitusta, jotta kasvi lepää talvikuukausina. Siirrä kasvi viileään, mutta valoisaan paikkaan. Paras talvisäilytyspaikka on noin kymmenen astetta lämmin huone.

  Johtopäätös

  Joulutähden kasvattaminen ja hoitaminen ei välttämättä ole helppoa, mutta noudattamalla muutamaa vinkkiä voit saada kukasta pitkäikäisen ja kauniin ulkomuodon. Huolehdi joulutähden paikasta, kastelusta, lannoituksesta ja leikkaamisesta, ja voit nauttia kauniista kukasta pitkän aikaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.