Miten Joulupuu Keräys Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4172

  +

  Miten Joulupuu-keräys toimii?

  Joulupuu-keräys on jokavuotinen kampanja, jossa kerätään lahjoja vähävaraisille perheille ja lapsille. Keräys toteutetaan yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa ja tavoitteena on tuoda iloa ja joulumieltä myös niille, joilla ei ole siihen muuten mahdollisuutta.

  Keräykseen osallistuminen on helppoa. Joulupuu-kampanjan järjestäjät sijoittavat eri puolille kaupunkia joulupuita, joiden luona voi käydä valitsemassa lahjatoiveen. Puussa roikkuvat laput sisältävät tarkat tiedot siitä, millaisia lahjoja tarvitaan.

  Lahjojen toimittaminen takaisin joulupuun luokse onnistuu joko kuljettamalla ne itse tai palauttamalla ne sovitussa paikassa olevaan keräyslaatikkoon. Lahjojen palautuspäivämäärät vaihtelevat kaupungista riippuen, mutta yleensä ne sijoittuvat marraskuun puolivälin ja joulukuun ensimmäisen viikon välille.

  Joulupuu-kampanjan järjestäjät ovat yleensä eri järjestöjä, seurakuntia tai muita yhteisöjä, jotka toimivat vapaaehtoisvoimin. Kampanjaan osallistuminen onkin hyvä tilaisuus auttaa muita ja tuoda iloa jouluaikaan yhteisvoimin.

  Suosituimmat lahjatoiveet liittyvät usein lastenvaatteisiin, leluihin ja lahjakortteihin. Myös arjen tarpeet, kuten ruoka ja hygieniatarvikkeet, ovat tärkeitä toivomuksia vähävaraisille perheille. Lahjapaketit olisi hyvä merkitä selkeästi esimerkiksi lahjakääreellä, johon on kirjoitettu lahjatoiveen tiedot.

  Keräyspuiden sijoituspaikat vaihtelevat vuosittain, mutta niitä löytyy yleensä esimerkiksi kaupoista, kirjastoista, seurakuntien tiloista tai muista julkisista paikoista. Tarkempia tietoja paikallisesta keräyksestä voi tiedustella oman kaupungin sosiaalitoimesta tai joulupuu-kampanjan järjestäjiltä.

  Joulupuu-keräys on mahdollisuus levittää iloa ja joulumieltä myös niille, joilla ei ole siihen muuten mahdollisuutta. Samalla se tarjoaa yhteisölle tilaisuuden auttaa ja tehdä hyvää yhdessä. Jos haluat osallistua joulupuu-kampanjaan, etsi lähin keräyspuu ja valitse mieleisesi lahjatoive. Jokainen lahja on merkityksellinen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.