Miten Jauhelihapihvi Pysyy Kasassa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4353

  +
  Miten Jauhelihapihvi Pysyy Kasassa

  Jauhelihapihvi on suosittu ja helppo valmistaa ruoka monille suomalaisille. Kuitenkin moni kohtaa ongelman siinä, että pihvi ei pysy kasassa paiston aikana. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit tehdä jauhelihapihveistä täydellisiä ja estää niitä hajoamasta paistettaessa.

  1. Valitse oikea jauheliha

  Jauhelihaksi sopii useimmiten naudanliha, mutta voit myös käyttää possua, lammasta tai muita lihoja. Valitse jauheliha, jossa on tarpeeksi rasvaa, jotta pihveistä ei tule liian kuivia. Noin 20 % rasvaa on hyvä määrä jauhelihassa, jolla saat aikaan mehevän ja maukkaan pihvin. Älä kuitenkaan valitse liian rasvaista jauhelihaa, sillä se saattaa hajota paistettaessa.

  2. Käsittele jauheliha varovasti

  Vaikka jauhelihaa pitääkin sekoittaa ja muotoilla käsin, liikaa käsittelyä kannattaa välttää. Käytä kertakäyttöhanskoja tai kostuta kädet kylmällä vedellä, jotta liha ei tartu käsiin kiinni. Muotoile jauhelihasta pihvit hellävaraisesti, välttäen liikaa painamista ja pusertamista. Tärkeää on myös, että pihvit ovat samankokoisia, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

  3. Käytä sideainetta

  Sideaineet, kuten korppujauhot, riisi, perunajauhot tai munat, auttavat pihvejä pysymään kasassa paistamisen aikana. Valitse käyttöön vain yksi sideaine, sillä useamman käyttäminen saattaa vaikuttaa pihvien koostumukseen ja maistuvuuteen. Käytä sideainetta noin 1 rkl per 100 g jauhelihaa ja sekoita se hyvin lihan joukkoon ennen muotoilua.

  4. Anna pihvien levätä

  Pihvien annetaan levätä ennen paistamista, jotta sideaineet ehtivät imeä kosteutta ja varmistaa paremman sitkon. Lepuutusaika riippuu pihvien koosta, mutta yleensä noin 20-30 minuuttia huoneenlämmössä riittää. Jos pihvit ovat liian kosteita, voit levittää niitä harsolla tai talouspaperilla kuivattaaksesi ne.

  5. Paista pihvit oikein

  Paistamisen aikana pihvien kääntelyä kannattaa välttää, sillä pahimmassa tapauksessa pihvit saattavat hajota. Anna pihvien kypsyä rauhassa yhdellä puolella, noin 3-4 minuuttia riippuen pihvin koosta. Käännä pihvit vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen puoli on saanut rapsakan pinnan ja sitko on kehittynyt. Muista myös antaa pihvien levätä noin 5 minuuttia paistamisen jälkeen ennen tarjoilua.

  Näiden vinkkien avulla valmistat täydelliset jauhelihapihvit, jotka pysyvät kasassa paistettaessa. Muistathan valita oikeanlaisen jauhelihan ja käsitellä lihaa varovasti, unohtamatta sideaineiden käyttöä. Kun pihvit ovat valmiit, voit nauttia herkullisista lounaista tai päivällisistä perheesi kanssa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.