Miten Jarppi Menetti Sormensa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2571

  +

  Miten Jarppi Menetti Sormensa?

  Suomalaisen Jarppi Leppälän nimi on tuttu monille ihmeksuumiamisuusaiheiselta TV-ohjelmalta The Dudesons. Ohjelman aikana nähtiin useita hurjia temppuja ja stuntteja, joissa The Dudesonsin jäsenet ovat usein joutuneet riskinottojen takia sairaalaan. Erilaisia vammoja on kertynyt matkan varrella, mutta yksi niistä on kaikkein ikimuistoisin ja vaikuttavin – Jarppi menetti sormensa.

  Jarppi Leppälä

  Jarppi Leppälä on suomalainen julkkis ja TV-persoona, joka tunnetaan parhaiten The Dudesonsin jäsenenä. Hän syntyi Jyväskylässä vuonna 1979. Leppälä on koulutukseltaan metallimies, mutta ryhtyi ammattikoomikoksi jo nuorena. Myöhemmin hän siirtyi TV-viihteen pariin. The Dudesonsin lisäksi Leppälä on esiintynyt useissa muissa TV-ohjelmissa, kuten Tähdet, Tähdet ja Piuha.

  The Dudesonit

  The Dudesons on suomalainen TV-ohjelma, joka seuraa neljän nuoren miehen seikkailuja ja stuntteja. Sarja on ollut suuri menestys ympäri maailmaa ja se on inspiroinut myös monia muita vastaavia ohjelmia. The Dudesonsin jäseniä ovat Jukka Hilden, Jarno Laasala, HP Parviainen ja Jarppi Leppälä.

  Jarppin sormen menetys

  Jarppi menetti sormensa vuonna 2000, kun hän oli tekemässä temppua, jossa hän kiinnitti lumiukon nenän kylmään betoniin ja yritti vetää sitä perässään kelkalla. Tämä oli yksi monista vaarallisista temppuista, joita The Dudesons olivat tehneet, mutta tällä kertaa lopputulos oli traaginen. Jarppi menetti oikean käden etusormen, kun kelkka leikkasi sen irti. Hän joutui kiireellisesti sairaalaan, mutta sormea ei saatu pelastettua.

  Seuraukset

  Jarppi kertoo, että sormen menetyksen seuraukset ovat olleet valtavat. Hän on joutunut oppimaan käyttämään vasenta kättään kaikessa, minkä takia kaikki on käynyt hitaammin ja vaivalloisemmin. Hän on menettänyt myös paljon tuntoaistia sormesta, joka vaikuttaa hänen elämäänsä vielä tänäkin päivänä. The Dudesons jatkoivat sarjansa tekoa, mutta tapahtuma on selvästi vaikuttanut kaikkien jäsenten toimintaan – he keskittyvät nyt entistä tarkemmin turvallisuuteen ja tekevät vähemmän riskialttiita stuntteja.

  Opin paikka

  Jarppi sanoo, että sormen menetyksen avulla hän oppi olemaan kärsivällinen ja oppimaan uusia asioita. Hän joutui opettelemaan uudelleen useita arkipäiväisiäkin asioita, kuten kirjoittamisen ja ruokailun. Vaikeat tapahtumat saavat hänet suhtautumaan elämään ja työhön entistä vakavammin, eikä hän enää ole yhtä holtiton kuin nuorempana.

  Pysy turvassa

  Jarppin sormen menetys on tärkeä opetus kaikille, jotka ovat kiinnostuneita monenlaisista urheilu- ja stunttiaktiviteeteista. Kaikkea ei tarvitse välttämättä kokeilla itse, ja turvallisuus on aina tärkeintä. Vaarallisiin temppuihin ryhtyvät ovat usein nuoria, jotka eivät tule ajatelleeksi seurauksia. Jarppin tapahtuma osoittaa, että kaikille voi käydä vahinkoja, jos ei ole tarkkana turvallisuuden kanssa.

  Päätelmät

  Jarppin sormen menetys on traaginen tapahtuma, joka vaikutti koko Dudesons-ryhmän toimintaan. Jarppin kokemus on hyvä opetus kaikille, jotka ovat kiinnostuneita riskilajeista ja vaarallisista urheiluaktiviteeteista. Elämässä voi tapahtua ikäviä asioita, mutta niistä voi myös oppia paljon. The Dudesons ovat jatkaneet menestyksekästä uraansa ja nyt he tekevät sitä entistä turvallisemmin.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.