Miten Järjestää Hautajaiset

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1596

  +

  Miten Järjestää Hautajaiset Suomessa?

  Kun rakas henkilösi menehtyy, täytyy sinun järjestää hautajaiset. Hautajaiset ovat vaikea paikka läheisille, ja järjestelyiden tekeminen voi tuntua ylivoimaiselta surun keskellä. Suomessa hautajaiset ovat yleensä hyvin perinteisiä, mutta voit tehdä niistä persoonalliset omaan tapaasi. Tässä on joitain ohjeita hautajaisten järjestämiseen.

  1. Ilmoita kuolemasta

  Jos rakas henkilösi menehtyy sairaalassa, hoitohenkilökunta ilmoittaa kuolemasta poliisille. Jos henkilö menehtyy kotona, ilmoita asiasta välittömästi poliisille ja tehtävän hoitaneelle lääkärille. He tulevat tekemään virallisen kuolemantodistuksen. Sen jälkeen voit ottaa yhteyttä hautaustoimistoon.

  2. Hautaustoimisto

  Valitse luotettava ja hyvämaineinen hautauspalveluyritys, jolla on kokemusta hautajaisista. Hautauspalvelu auttaa sinua järjestelyissä ja toimii linkkinä sinun ja papin, kantajan ja kukkakaupan välissä. Hautauspalvelu auttaa sinua myös löytämään asianmukaisen hautapaikan. Hautajaiset on hyvä järjestää 3-7 päivän sisällä kuolemasta.

  3. Kukat ja koristeet

  Kukat ja koristeet ovat tärkeä osa hautajaisia. Voit valita esimerkiksi muutaman suuren kukka-asetelman tai useita pienempiä. Kukat voivat olla mitä tahansa perinteisistä surukukista uniikkeihin kukka-asetelmiin, jotka sopivat paremmin rakkaasi persoonallisuuteen. Hautajaisiin voi myös sisältyä kynttilöitä ja muita koristeita.

  4. Musiikki ja puheet

  Valitse rakkaallesi tärkeää musiikkia hautajaisiin. Monissa hautajaisissa soitetaan tunnelmallisia klassisia kappaleita, mutta voit myös valita nykyaikaisempaa musiikkia. Hautajaisissa voidaan pitää myös puheita, joissa kunnioitetaan vainajaa ja muistellaan hänen elämäänsä.

  5. Tarjoilu

  Hautajaisten järjestäjä voi tarjota läheisille esimerkiksi kahvia ja leipää tai jonkin muun ruuan. Tarjoilu on tärkeä osa hautajaisia, sillä se tarjoaa mahdollisuuden läheisille saada ruokaa ja juomaa ja keskustella surun keskellä.

  6. Hautapaikka

  Valitse hautapaikka, joka sopii sekä sinulle että rakkaallesi. Suomessa yleisiä hautapaikkoja ovat hautausmaat ja muistolehdot. Voit myös valita uurnalehdon, jos aiot sijoittaa tuhkat sinne. Hautapaikan valitseminen voi olla vaikea päätös, joten anna aikaa miettiä sitä tarkkaan.

  7. Muistotilaisuus

  Monet järjestävät hautajaisten jälkeen muistotilaisuuden, jossa tarjotaan ruokaa ja juomaa ja muistellaan rakkaan henkilön elämää. Muistotilaisuus on hyvä tilaisuus koota yhteen läheiset ja muistella rakkaitasi.

  Päätelmä

  Hautajaisten järjestäminen on raskasta surun keskellä, mutta hautauspalveluyritys ja läheiset auttavat sinua järjestelyissä. Hautajaisesi voivat olla perinteisiä tai persoonallisemmalla otteella. Tärkeintä on kunnioittaa vainajasi toiveita ja muistella hänen elämäänsä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.