Miten Jännittää Lantionpohjan Lihaksia

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #6179

  +

  Miten jännittää lantionpohjan lihaksia

  Lantionpohjan lihakset ovat pieniä, mutta tärkeitä lihaksia, jotka sijaitsevat lantion alueella. Ne ovat vastuussa virtsanpidätyksestä, suolen toiminnasta ja seksuaaliterveydestä. Monet naiset kärsivät lantionpohjan lihasten heikkoudesta raskauden, synnytyksen tai ikääntymisen vuoksi. On kuitenkin helppo tapa vahvistaa näitä lihaksia: kegel-harjoitukset.

  Miten tehdä kegel-harjoituksia

  Kegel-harjoitukset ovat yksinkertaisia lihaskuntoliikkeitä, jotka voit tehdä missä tahansa. Kun aloitat kegel-harjoitukset, on tärkeää tunnistaa oikeat lihakset. Lihas, joka supistuu, kun pidät virtsaa virtsaamisen aikana, on lantionpohjan lihaksia. Kun olet tunnistanut oikeat lihakset, voit aloittaa harjoitukset seuraavasti:

  1. Rentoudu. Aloita asettumalla mukavaan asentoon, mielellään istuen tai maaten selälläsi. Rentoudu koko kehosi ja hengitä syvään sisään ja ulos.

  2. Jännitä. Kun olet rentoutunut, keskity lantionpohjan lihaksiin ja purista ne yhteen niin kovaa kuin pystyt. Pidä jännitys 5 sekunnin ajan.

  3. Rentoudu. Kun olet pitänyt lihaksia jännittyneinä 5 sekuntia, rentoudu niitä ja pidä rentona 5 sekunnin ajan.

  4. Toista. Toista jännitys- ja rentoutusvaiheet 10 kertaa peräkkäin. Kun olet tehnyt 10 toistoa, levähdä hetki ja toista harjoitus vielä kaksi kertaa.

  Kuinka usein kannattaa tehdä kegel-harjoituksia

  Kegel-harjoituksia voi tehdä milloin tahansa ja missä tahansa. Tee harjoituksia säännöllisesti, esimerkiksi kaksi tai kolme kertaa päivässä. Aloita pienestä ja lisää toistoja vähitellen ajan myötä. Voit myös lisätä harjoitusten kestoa vähitellen.

  Tulokset kegel-harjoituksilla

  Kun teet kegel-harjoituksia säännöllisesti, saatat huomata seuraavia tuloksia:

  – Vahvemmat lantionpohjan lihakset, jotka auttavat virtsanpidätyksessä ja suolen toiminnassa
  – Parempi seksuaaliterveys ja orgasmit
  – Pienempi riski lantionpohjan lihasten heikkenemisestä raskauden tai synnytyksen aikana
  – Parantunut itsetunto ja hyvinvointi

  Lantionpohjan lihasten vahvistamisen tulokset eivät tule heti, vaan vaativat säännöllistä harjoittelua. Ole kärsivällinen ja jatka harjoittelua, niin saatat huomata tuloksia jo muutaman viikon kuluttua.

  Tärkeitä huomioita kegel-harjoituksista

  Kegel-harjoituksia tehdessäsi on tärkeää seurata oikeaa tekniikkaa. Älä purista vatsaa, pakaroita tai reisiä samalla kun jännität lantionpohjan lihaksia. Jotta saat paras mahdollinen tulos, käytä vain lantionpohjan lihaksia.

  Lantionpohjan lihasten vahvistaminen on tärkeää kaikkien ikäryhmien kannalta. Kegel-harjoitukset ovat helppo tapa vahvistaa näitä tärkeitä lihaksia. Aloita harjoitukset tänään ja jatka niitä säännöllisesti, jotta voit nauttia terveistä lantionpohjan lihaksista ja paremmasta seksuaaliterveydestä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.