Miten Jaan Puhelimen Netin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1885

  +
  Miten Jaan Puhelimen Netin?

  Nykyään internet on välttämätön osa jokapäiväistä elämäämme. Useimpien ihmisten mukana kulkee aina älypuhelin, joka yhdistää heidät internetiin missä ja milloin tahansa. Mutta mitä tehdä silloin, kun tarvitset internetiä myös tietokoneellasi tai tabletillasi, mutta lähin WiFi-verkko on liian kaukana?

  Ratkaisu ongelmaan on puhelimen netin jakaminen. Puhelimen netin jakaminen tarkoittaa puhelimen käyttämän datan jakamista muiden laitteiden käyttöön langattomasti. Tämä mahdollistaa esimerkiksi netin käytön tietokoneella, kun lähin WiFi-yhteys on liian kaukana.

  Puhelimen netin jakaminen onnistuu helposti ja nopeasti monenlaisilla älypuhelimilla. Tämä artikkeli käy läpi yleiset tavat jakaa puhelimen nettiä eri käyttöjärjestelmillä.

  IPhone

  IPhonella puhelimen netin jakaminen on helppoa. Avaa puhelimen asetukset ja valitse kohta ”Henkilökohtainen hotspot”. Tästä valikosta voit jakaa datasi WiFi-verkon tai USB-kaapelin kautta.

  Android

  Android-puhelimelta löydät puhelimen netin jakamisen kohtaa yleensä asetuksista nimellä ”Internet-jakaminen” tai ”Henkilökohtainen hotspot”. Valitse kohta ”Internet-jakaminen” ja voit jakaa datasi WiFi-verkon tai USB-kaapelin avulla.

  Windows Phone

  Windows-puhelimessa pääset puhelimen netin jakamisen asetuksiin kohtaa ”Internet-jakaminen” tai ”Henkilökohtainen hotspot”. Valitse näistä kohta ”Henkilökohtainen hotspot”, jonka jälkeen voit valita, haluatko jakaa datan USB:llä, WiFi-verkolla vai Bluetooth-yhteydellä.

  Huomioitavaa

  Puhelimen netin jakamisessa kannattaa huomioida muutama asia. Ensinnäkin, datan jakaminen kuluttaa nopeasti puhelimen datan, joten kannattaa tarkkailla, ettei oma datalaskusi karkaa käsistä. Lisäksi WiFi-verkkoon yhdistettyjen laitteiden käyttönopeus on usein hitaampi kuin puhelin itsessään. Tämä johtuu siitä, että laitteiden välillä siirtyvä data menee ensin puhelimen kautta, minkä vuoksi WiFi-verkon nopeus riippuu myös puhelimen nopeudesta.

  Toinen asia, mikä kannattaa ottaa huomioon, on yksityisyys. Kun jaat puhelimen datan toiselle laitteelle, on mahdollista, että toinen laite pystyy seuraamaan internetin käyttöäsi. Tämä on erityisesti huomioitava silloin, kun käytät julkisessa WiFinetissäsi, jossa on mahdollisuus siihen, että ulkopuoliset pääsevät seuraamaan aktiviteettiasi.

  Johtopäätös

  Puhelimen netin jako on kätevä tapa käyttää internetiä myös silloin, kun WiFi-yhteys on liian kaukana tai se puuttuu kokonaan. Jakaminen onnistuu helposti ja nopeasti monenlaisilla älypuhelimilla, ja sen avulla voit käyttää internetiä missä ja milloin tahansa. Käyttäjän on kuitenkin hyvä seurata käytettyä dataa ja ottaa huomioon yksityisyydensuoja-aspektein.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.