Miten Irtisanoutua Töistä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5972

  +
  Miten Irtisanoutua Töistä – Opas Suomalaisille Työntekijöille

  Irtisanoutuminen voi olla stressaavaa ja haastavaa. On tärkeää tietää, miten irtisanoutua töistä asianmukaisesti ja ammattimaisesti. Tämä opas antaa sinulle vaihe vaiheelta ohjeita irtisanoutumiseen ja auttaa sinua välttämään mahdollisia ongelmia tulevaisuudessa.

  1. Mieti tarkkaan päätöstäsi

  Ennen kuin ryhdyt toimeen, varmista, että olet 100% varma, että haluat irtisanoutua. Ihmiset irtisanoutuvat töistä eri syistä. Jotkut haluavat tehdä uran muutoksen, jotkut haluavat ryhtyä yrittäjiksi, ja toiset haluavat yksinkertaisesti muuttaa elämäntapaansa. Mikä tahansa syy onkaan, varmista, että päätöksesi on hyvin harkittu ja että olet varautunut siihen, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

  2. Tarkista irtisanoutumismahdollisuutesi työsopimuksestasi

  Ennen kuin ryhdyt irtisanomaan itseäsi, tarkista työsopimuksesi erityisesti irtisanoutumisolosuhteet. Joissakin tapauksissa työntekijän on ilmoitettava irtisanoutumisestaan tietyssä ajassa tai muuten hän voi joutua maksamaan korvaussumman. On tärkeää varmistaa, että noudatat irtisanoutumisehtoja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

  3. Laadi irtisanoutumiskirje

  Irtisanoutumiskirje on virallinen dokumentti, jonka avulla ilmoitat työnantajallesi, että aiot irtisanoutua. Kirjeessä on oltava nimesi, nykyinen asemasi ja tiedot työnantajasta, sekä tieto siitä, että ilmoitat irtisanoutumisestasi. Kirjeen on oltava ytimekäs ja kohtelias, ja lisäksi olisi hyvä kirjoittaa muutama lause kiitokseksi työkokemuksestasi. Henkilökohtaisesti luovutettu kirje on parempi vaihtoehto kuin sähköposti tai puhelinsoitto, jotta irtisanoutuminen tulee varmasti vietyä asianmukaisesti eteenpäin.

  4. Annan riittävästi aikaa työnantajallesi

  Yleinen käytäntö on, että irtisanoutumisesta ilmoitetaan vähintään kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Tämä antaa työnantajalle mahdollisuuden löytää sopiva vaihtoehto korvaamaan sinut tehtävässäsi. Tämä osoittaa myös, että olet kohtelias ja ammattimainen, mikä on tärkeää tulevien suositusten kannalta.

  5. Hoita asiat loppuun

  Se, että olet irtisanoutumassa, ei tarkoita, että voit vain jättää roolisi ja unhoittaa sen. Sinun on huolehdittava kaikista loppuunsaatettavista tehtävistäsi ja mahdollisesti autettava kollegojasi sopeutumaan uuteen tilanteeseen. Tämä osoittaa, että sinulla on korkea työetiikka ja että olet mukava työtoveri.

  6. Pyydä suosituksia

  Jos olet ollut hyvässä asemassa ja tehnyt hyvää työtä, pyydä suosituksia työnantajaltasi tai tiimikavereiltasi. Tämä on hyödyllistä tulevaisuudessa, kun haet uusia työpaikkoja tai kun olet yrittäjänä. Muista myös, että sinun on mahdollisesti annettava suosituksia entisille kollegoillesi, kun he tarvitsevat sitä, joten tee se mielellään.

  Johtopäätös

  Irtisanoutuminen on suuri päätös, mutta se voi olla myös erittäin vapauttavaa ja antaa sinulle mahdollisuuden siirtyä seuraavaan vaiheeseen elämässäsi. Muista, että asianmukaisen ilmoituksen antaminen työnantajallesi, hoidettujen tehtävien viimeistely ja ammattimainen käytös ovat avainasioita irtisanoutumisessa. Muista myös, että sinulla on paljon opittavaa jokaisesta työtilanteesta, mikä voi auttaa sinua etenemään urallasi ja saavuttamaan tavoitteita tulevaisuudessa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.