Miten Irtisanoudun

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2877

  +
  Miten Irtisanoudun – Mitä Sinun Täytyy Tietää

  Työpaikan jättäminen on iso päätös, ja siihen liittyy usein monia kysymyksiä ja huolia. On tärkeää tietää, mitä oikeuksia ja velvollisuuksia sinulla on työsuhteen irtisanomisen yhteydessä ja mitä käytännön asioita sinun täytyy hoitaa.

  Tämä artikkeli käy läpi joitakin tärkeitä asioita, jotka sinun kannattaa huomioida, kun harkitset työsuhteen irtisanomista Suomessa.

  1. Sovella työsopimukseen kirjattuja ehtoja

  Työsuhteen irtisanomista koskevat oikeudet ja velvollisuudet tulevat usein esiin työsopimuksesta. Tarkista siis ensin, mitä työsopimuksessasi sanotaan irtisanoutumisesta. Siinä voi olla tietoa esimerkiksi irtisanomisajan pituudesta ja siitä, miten ilmoitat irtisanoutumisestasi.

  Jos et ole varma työsopimuksesi ehdoista, ota yhteyttä esimieheesi tai työpaikkasi henkilöstöosastoon. He voivat auttaa selventämään tilannetta.

  2. Ilmoita työnantajallesi irtisanoutumisestasi kirjallisesti

  Irtisanoudutpa sitten omasta halustasi tai työnantajan aloitteesta, ilmoita päätöksestäsi työnantajallesi kirjallisesti. Kirjallinen ilmoitus on hyvä tapa varmistaa, että molemmat osapuolet ymmärtävät tilanteen.

  Ilmoituksessa voit kertoa esimerkiksi irtisanomisajan pituuden ja sen, milloin viimeinen työpäiväsi on. Voit myös kiittää työnantajaasi yhteistyöstä ja mahdollisuudesta työskennellä organisaatiossa.

  3. Huolehdi käytännön asioista

  Kun olet ilmoittanut irtisanoutumisestasi, on aika huolehtia käytännön asioista. Muista kerätä esimerkiksi henkilökohtaiset tavarasi töistä, palauttaa kaikki työnantajan omaisuus, kuten avaimet ja laitteet, ja selvittää, miten saat palkkasi ja mahdolliset lomat.

  Ota myös yhteyttä työeläkelaitokseen ja verottajaan, jos tarvitset tietoa eläkeasioista tai verotuksesta. Voit myös selvittää, miten irtisanoutumisesi vaikuttaa eri etuuksiin, kuten työttömyysturvaan tai sairasajan palkkaan.

  4. Etsi uusi työpaikka

  Irtisanoutuminen voi olla hyvä tilaisuus löytää uusi työpaikka, joka vastaa paremmin tarpeitasi ja tavoitteitasi. Aloita etsintä ajoissa ja mieti, millaisessa työssä haluat jatkaa.

  Verkostoituminen ja kontakteihin pitäminen ovat tärkeitä uuden työpaikan löytämisessä. Osallistu esimerkiksi alan tapahtumiin, luo profiili LinkedIniin ja hae avoimia työpaikkoja eri kanavista.

  5. Muista, että irtisanoutuminen ei ole aina helppoa

  Vaikka irtisanoutuminen voi olla hyvä ratkaisu, se ei aina ole helppoa. Työpaikan vaihtaminen ja uusiin tilanteisiin sopeutuminen voi olla haastavaa.

  Muista kuitenkin, että voit aina pyytää apua ja tukea lähipiiriltäsi, työterveyshuollosta tai ammattiliitostasi. On tärkeää, että tunnet itsesi kuulluksi ja saamasi apu auttaa selviytymään muutoksen tuomista haasteista.

  Yhteenveto

  Työpaikan irtisanominen on iso päätös, johon liittyy monia käytännön ja henkilökohtaisia asioita. On tärkeää tuntea oikeutensa ja velvollisuutensa irtisanoutumisprosessin aikana ja huolehtia käytännön asioista.

  Muista myös, että irtisanoutuminen voi olla hyvä tilaisuus löytää uusi työpaikka, joka vastaa paremmin tarpeitasi ja tavoitteitasi. Muutoksen tuomien haasteiden keskellä on tärkeää ottaa aikaa itselleen ja pyytää tarvittaessa apua ja tukea.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.