Miten Ilmoitetaan Kotitalousvähennys

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2288

  +
  Miten Ilmoitetaan Kotitalousvähennys?

  Kotitalousvähennys on verohelpotus, jonka avulla voit saada verovähennyksiä kodin siivous- ja huoltotöistä. Vähennyksen voi saada tiettyjen palveluiden, kuten siivous-, remontti-, ja hoivatyön kuluista. Suurin vähennyksen määrä on 2400 euroa per henkilö vuodessa, joten se kannattaa hyödyntää. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit ilmoittaa kotitalousvähennyksen verotukseen.

  Mistä kotitalousvähennystä voi tulla?

  Kotitalousvähennystä voi hakea palkkatyönä tehdystä siivous- ja huoltotyöstä, kuten porraspesu, kotisiivous ja pyykinpesu, tehdyistä pienistä remonteista sekä hoivatyöstä lähisukulaisten ja esimerkiksi kotipalveluyritysten kanssa. Vähennyksen voi saada myös kotitalousvähennyskelpoisista asuntoremonteista, kuten keittiön ja kylpyhuoneen remonteista. Vähennys on tarjolla vain henkilöasiakkaille, eli yritysten tekemissä töissä ei voi hyödyntää kotitalousvähennyksiä.

  Miten ilmoitan kotitalousvähennyksen verotukseen?

  Voit ilmoittaa kotitalousvähennyksen verottajalle itse tai antaa sen hoitaa verovähennyskelpoisen yrityksen tai palvelun tuottajan. Kotitalousvähennyksen hakeminen on hoidettava viimeistään seuraavien veron palautuspäivien viimeiseen ilmoitusajankohtaan mennessä. Ilmoitusajankohta riippuu veron palautuspäivästä, joka puolestaan on riippuvainen sinun verotuksestasi.

  Kotitalousvähennystä varten tarvitset palvelun tarjoajan laskun, jossa ilmenevät työn kustannukset ja mahdolliset alv-kulut. Jos lasku toimitetaan elektronisesti, on sen oltava tarjolla PDF-muodossa, jota ei voi muokata. Jos lasku toimitetaan paperilla, on sen oltava merkitty laskuun: ”Kotitalousvähennys”.

  Laskun lisäksi tarvitset palvelun tarjoajan tiedot, esimerkiksi hänen nimensä, osoitteensa ja verotunnistetietonsa. Kun olet saanut tarvittavat tiedot kasaan, ilmoitat ne verottajalle verkkopalvelun Vero.fi kautta.

  Verkkopalvelun käyttöön tarvitset joko verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen, sirullisen henkilökortin tai väestötietojärjestelmästä saatavan aktivointikoodin. Kirjauduttuasi palveluun, valitset sähköisinä välilehdet Järjestelmät, Verohallinnon asiakastietojärjestelmä osoitteessa OmaVerotiedot.fi. Voit aloittaa ilmoittamalla kotitalousvähennykseen liittyvä tiedot.

  Lomake löytyy verkkopalvelusta, ja sen täyttäminen on helppoa. Klikkaa ”Ilmoita kotitalousvähennys” ja syötä tarvittavat tiedot: palvelun tarjoajan tiedot, palvelun kuvaus ja palvelun kustannukset. Voit myös antaa nämä tiedot sähköpostitse.

  Kotitalousvähennys on verohelpotus, jonka avulla voit säästää kuluissa kotisiivouksessa, huoltotöissä ja remonteissa. Sen ilmoittaminen on helppoa ja aikaa vievää, ja verottaja käsittelee vähennyksen ilmoitukset tarkasti. Muista, että kotitalousvähennys on voimassa vain tietyissä tapauksissa, jotka on määritelty verotusohjeissa. Huolehdi siis, että tiedät, mitkä palvelut ovat kotitalousvähennyksen piirissä, kun ilmoitat vähennyksestä verottajalle.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.