Miten Ilmoitan Itseni Työttömäksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3110

  +

  Miten ilmoitan itseni työttömäksi Suomessa?

  Työttömäksi ilmoittautuminen on tärkeä askel, jos olet menettänyt työpaikkasi tai jos työsuhde on päättynyt. Ilmoittautuminen on tärkeää siksi, että se avaa sinulle mahdollisuuden saada erilaisia tukia ja etuuksia, kuten työttömyyskorvausta ja aktivointirahaa. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit ilmoittautua työttömäksi Suomessa.

  Milloin ilmoittautua työttömäksi?

  Jos olet menettänyt työpaikkasi tai jos työsuhde on päättynyt, sinun tulee ilmoittautua työttömäksi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä. Työttömyyspäivä on työttömyyskassan jäsenyytesi alkamispäivä, jonka löydät työttömyyskassan sivuilta.

  TE-toimisto on työ- ja elinkeinotoimisto, joka auttaa työnhakijoita löytämään töitä ja tarjoaa erilaisia palveluita työttömille. Voit ilmoittautua työttömäksi joko käymällä paikan päällä TE-toimistossa tai tekemällä ilmoituksen sähköisesti osoitteessa http://www.te-palvelut.fi.

  Mitä tietoja tarvitsen ilmoittautumiseen?

  Ilmoittautuessa työttömäksi TE-toimistoon sinun tulee antaa tietoja itsestäsi ja työhistoriastasi. Tarvitset seuraavat tiedot:

  • henkilötunnus
  • osoitetiedot
  • työhistoria, eli tiedot aikaisemmista työpaikoista, työtehtävistä ja palkkatasosta
  • koulutustiedot
  • työnhakua koskevat tiedot, kuten mitä työpaikkoja olet hakenut tai haluat hakea
  • tulotiedot, eli tiedot mahdollisista muista tuloista, kuten pääomatuloista, joita sinulla voi olla

  Kaikkia tietoja ei tarvitse antaa heti ilmoittautumisen yhteydessä, mutta on tärkeää kerätä tiedot etukäteen, jotta ilmoittautuminen sujuu helposti ja nopeasti.

  Mitä työttömyysetuuksia voin saada?

  Kun olet ilmoittautunut työttömäksi TE-toimistoon, sinulla on mahdollisuus saada erilaisia työttömyysetuuksia. Yleisin työttömyysetuus Suomessa on työttömyyskorvaus, joka maksetaan työttömäksi ilmoittautuneelle henkilölle, joka on ollut työttömänä tietyn ajan. Työttömyyskorvauksen suuruus määräytyy palkkasi perusteella, ja sen maksimikesto on yleensä 500 päivää.

  Lisäksi voit saada muita tukia, kuten aktivointirahaa, joka on tarkoitettu henkilöille, joilla on esimerkiksi työkykyyn liittyviä ongelmia. TE-toimisto voi myös tarjota erilaisia palveluita, kuten työnhakuneuvontaa ja koulutusta, jotka auttavat sinua löytämään uuden työpaikan.

  Mitä pitää muistaa työttömänä ollessa?

  Työttömänä ollessa on tärkeää muistaa, että aktiivinen työnhaku on välttämätöntä työttömyysetuuksien saamiseksi. Sinun tulee hakea työpaikkoja aktiivisesti ja ilmoittautua työnhakijaksi TE-palveluiden sivuilla.

  Lisäksi sinun tulee kertoa TE-toimistolle, jos työtilanteesi muuttuu tai jos saat uutta työpaikkaa. Muistathan myös, että työttömyysetuuden saamiseksi sinun tulee olla työttömyyskassan jäsen.

  Yhteenveto

  Ilmoittautuminen työttömäksi Suomessa on tärkeä askel, jos olet menettänyt työpaikkasi tai jos työsuhde on päättynyt. Ilmoittautuminen avaa sinulle mahdollisuuden saada erilaisia tukia ja etuuksia, kuten työttömyyskorvausta ja aktivointirahaa. Ilmoittautuminen tapahtuu käymällä paikan päällä TE-toimistossa tai tekemällä ilmoituksen sähköisesti osoitteessa http://www.te-palvelut.fi. Muista kerätä etukäteen tarvittavat tiedot, jotta ilmoittautuminen sujuu helposti ja nopeasti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.