Miten Huomaa Raskauden

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #1063

  +

  Miten Huomaa Raskauden?

  Milloin Raskaus Yleensä Huomataan?

  Raskauden huomaaminen ei ole aina yksinkertainen asia, sillä monet raskauden oireet voivat olla hyvin samankaltaisia kuin normaali kuukautiskierto. Raskaus yleensä huomataan noin 4-6 viikon kuluttua hedelmöittymisestä, jolloin naisen kuukautiset jäävät pois. Jos käyttää ehkäisyä, raskauden huomaaminen viivästyy, sillä ehkäisy voi vaikuttaa kuukautiskiertoon.

  Raskauden Oireet

  Raskauden ensimmäiset merkit voivat olla hyvin erilaisia eri naisilla ja jopa samalla naisella eri raskauksissa. Joissakin tapauksissa raskauden oireita ei huomaa ollenkaan, kun taas toisilla oireet ovat voimakkaita. Yleisiä raskauden oireita ovat:

  – Kuukautisten poisjäänti
  – Pahoinvointi ja oksentelu
  – Väsymys ja uneliaisuus
  – Rintojen arkuus ja suurentuminen
  – Alavatsan kipu ja turvotus
  – Tihentynyt virtsaamistarve
  – Ruokahalun muutokset ja makumieltymysten muuttuminen
  – Huimaus ja pyörtyily

  Testaus

  Raskauden voi varmistaa kotona tehtävällä raskaustestillä, joka mittaa virtsassa olevaa hCG-hormonia. Testin tekemistä suositellaan noin viikon tai kahden viikon kuluttua kuukautisten poisjäännistä. Testiä tehdessä kannattaa noudattaa valmistajan ohjeita tarkoin. Mikäli testi on positiivinen, kannattaa varata aika neuvolaan raskauden etenemisen ja mahdollisten riskitekijöiden selvittämiseksi. Neuvolasta saa myös lisätietoa raskaudesta ja sen kulusta.

  Komplikaatiot ja Riskit

  Raskaus voi olla komplikaatioita ja riskejä, jotka voivat vaikuttaa sekä äidin että sikiön terveyteen. Raskauden aikana äidin kannattaa huolehtia terveellisistä elämäntavoista, kuten riittävästä levosta, terveellisestä ruokavaliosta ja liikunnasta. Mikäli raskauden aikana esiintyy komplikaatioita, kuten verenvuotoa tai kipuja, kannattaa heti ottaa yhteys lääkäriin.

  Yhteenveto

  Raskaaksi tuleminen ja raskaus voivat olla jännittäviä asioita, joita kannattaa käsitellä huolella ja varovaisuudella. Raskauden oireet voivat olla hyvin samankaltaisia kuin normaali kuukautiskierto, joten raskauden huomaaminen voi olla vaikeaa. Raskaustestin tekeminen kotona voi auttaa varmistamaan raskauden ja neuvolasta saa lisätietoa raskaudesta ja sen kulusta. Raskaus voi olla komplikaatioita ja riskejä, joten terveellistä elämäntapaa tulee korostaa ja mahdolliset komplikaatiot tulee hoitaa lääkärin kanssa yhteistyössä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.