Miten Huomaa Nokipalon

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3954

  +

  Miten huomaa nokipalon

  Nokipalo on vaarallinen paloturvallisuusriski, joka syntyy, kun savupiippuun kertyvä noki syttyy. Nokipalo voi levitä nopeasti ja tuhota asunnon nopeasti. Siksi on erittäin tärkeää huomata nokipalo aikaisin ja ryhtyä toimenpiteisiin. Tässä artikkelissa käsittelemme, miten huomaa nokipalon ja miten sitä voidaan ehkäistä.

  Yksi varhaisista merkkejä nokipalosta on savun haju. Jos huoneessa ei ole tulisijaa, mutta savun haju tuntuu selvästi, se voi olla merkki siitä, että savukaasut eivät pääse poistumaan kunnolla ja nokipalo on syntynyt. Toinen merkki nokipalosta on huoneessa leijailevat pienet savupilvet – varsinkin, jos niitä tulee takasta tai uunista.

  Nokipalon tunnusmerkki on rasvakerros, joka kertyy piipun sisäpintaan. Kun rasvakerros syttyy, siihen liittyvä savu sisältää enemmän nokipartikkeleita kuin tavallinen savu. Tämä aiheuttaa savun tummenemisen ja monesti myös nokin hajun. Toisinaan nokipalon seurana on niin voimakas sakeutunut savu, että savupiipun lisäksi koko huone kärsii.

  Jos asunnossa on savupiippu, sen kunnosta on hyvä pitää huolta. Säännöllinen piipunpesu ja tarkastus pitävät huolen siitä, että noki ja palamisjäänteet ovat poissa savupiipun sisäseinämistä. Huolimattomasti käytetty takka tai uuni on kuitenkin riski, vaikka piippu olisi siistissä kunnossa.

  Jos huomaat jonkin nokipalon merkin, ryhdy välittömästi toimiin välttääksesi vaarallisia tilanteita. Sovittele avotulipaikalla poltettavat ajat niin, että käytät kyseistä lämmönlähdettä vain silloin, kun olet paikalla. Muista, että avotulilla on palontorjunnan kannalta merkityksellisiä määräyksiä, jotka on hyvä tarkistaa ennen kuin aloitat puulämmitteisen tulisijan käytön.

  Jos huomaat merkkejä nokipalosta, sulje ensin tulisijan hormi, sammuta avotuli ja tuuleta huone hyvin auki. Tämän jälkeen on tärkeää ottaa yhteyttä ammattilaispalveluihin, jotta tarkistetaan savupiippu ja varmistetaan, ettei nokipalo ole aiheuttanut jatkotuhoja.

  Nokipalo on paloturvallisuusriski, jonka kanssa on syytä olla varovainen. Asukkaiden tulee huomioida savun haju ja muut merkit, jotka mahdollisesti viittaavat nokipaloon. Säännöllinen huolto ja tarkastus ovat parhaita keinoja ehkäistä nokipaloa, mutta nopea toiminta on tarpeen, jos merkkejä nokipalosta ilmaantuu. Muistakaa aina varmistaa turvallinen ympäristö kodissanne!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.