Miten Hoitaa Hiivatulehdus Kotikonstein

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4798

  +

  Miten Hoitaa Hiivatulehdus Kotikonstein?

  Suurin osa naisista joutuu kohtaamaan elämässään hiivatulehduksen, joka on varsinkin kesäaikaan yleisesti esiintyvä vaiva. Hiivatulehdus on äärimmäisen epämiellyttävä ja voi aiheuttaa erilaisia oireita, kuten kutinaa, kirvelyä, punoitusta, turvotusta, häiritsevän hajun, runsasta valkovuotoa ja jopa kipua yhdynnän aikana. Itsehoitoon on onneksi lukuisia helppoja ja tehokkaita keinoja.

  1. Oikeaoppinen pesu

  Hiivasienen leviämisriskiä voi vähentää pesemällä alapää huolellisesti joka päivä. Käytä intiimialueille tarkoitettuja pesuaineita, joissa on neutraali pH-arvo ja vältä tavallisia saippuoita, jotka tuhoavat emättimen tärkeät bakteerikannat. Kuivaa iho aina huolellisesti pyyhkeellä, sillä kosteassa ympäristössä hiivat viihtyvät parhaiten.

  2. Kokeile luonnonhoitoa

  Useat luontaistuotteet ovat osoittautuneet tehokkaiksi hiivatulehduksen hoidossa. Esimerkiksi tee- ja öljypohjaiset emätintulehduksen hoitotuotteet toimivat hyvin, ja jälkimmäisiä voi käyttää myös liukasteena. Kotikonstein voit kokeilla esimerkiksi valkosipulin asettamista emättimeen sisälle. Tuoksu voi olla voimakas, mutta valkosipulilla on bakteereja torjuvia ja kandidaattelimaisuutta ehkäiseviä ominaisuuksia. Jogurtti sisältää myös hyödyllisiä maitohappobakteereja, joita voi levittää suoraan emättimeen.

  3. Vältä tiukkoja vaatteita

  Hiivatulehdus johtuu useimmiten mikrobien kasvamisesta kosteassa ja ahtaassa ympäristössä. Koska tiukat ja hankaavat vaatteet eivät anna iholle tarpeeksi ilmaa, ne voivat olla hiivatulehduksille altistavia tekijöitä. Myös haarojen kovasta hankauksesta ja välilihan puutteellisesta ilmastoinnista tulee välttyä parhaansa mukaan.

  4. Syö vähemmän sokeria

  Hiivatulehduksen leviämistä voi helpottaa huomattavasti, kun vähentää sokerin määrää ruokavaliossa. Makeat elintarvikkeet lisäävät suoliston sienitartuntojen vaaraa ja toisaalta laskevat elimistön vastustuskykyä. Vähemmän sokeripitoista ruokaa syömällä elimistö saa lisää ravintoa ja tärkeitä vitamiineja, jolloin kehon puolustuskyky paranee.

  5. Käytä päivittäin probiootteja

  Probiootteja on hyvä käyttää varsinkin, jos on altis toistuville hiivatulehduksille tai sienivaivoille. Probiootit ovat tunnettuja siitä, että ne sisältävät hyödyllisiä mikrobeja, jotka vahvistavat immuunipuolustusta ja auttavat kehoa taistelemaan haitallisia bakteereita ja hiivaa vastaan. Parhaiten probiootteja saa ruoasta, joita löytyy esimerkiksi jogurtista, kefiiristä, hapankaalista ja kimchistä.

  Yhteenveto

  Hiivatulehdus voi olla vaivaava ja ärsyttävä ongelma, mutta hyvällä hygienialla ja oikeilla hoitotuotteilla sitä voi käsitellä tehokkaasti kotikonstein. Kun huolehdit riittävästä kosteudenvaihdosta, vältät ehdotonta sukkien käyttöä liian tiukasti, syöt terveellisesti ja käytät luonnonmukaisia tuotteita, niin hiivatulehdus pysyy kurissa.Äläkä epäröi kertoa asiasta lääkärille, sillä vakavissakin tapauksissa tarvitaan toisinaan erilaisia lääkityksiä ja lääkäreiden neuvoja.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.