Miten Hoitaa Auringossa Palanutta Ihoa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5506

  +
  Miten Hoitaa Auringossa Palanutta Ihoa

  Suomessa on suhteellisen lyhyt kesä, jolloin auringon kanssa vietetty aika lisääntyy huomattavasti. Tämän vuoksi auringossa palanut iho ei ole Suomessa aina ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, mutta se on silti yleinen ongelma. Auringossa palanut iho voi olla kivulias, epämukava ja jopa vaarallinen terveydelle. Tässä artikkelissa kerromme, miten hoitaa auringossa palanutta ihoa.

  Miten Suojata Iho Auringolta

  Paras tapa hoitaa auringossa palanutta ihoa on välttää sen palaminen kokonaan. Tämä voidaan tehdä käyttämällä aurinkosuojavoidetta, joka pitää UV-säteet pois iholta. On suositeltavaa käyttää korkean suojakertoimen aurinkosuojavoidetta, kun suuntaat aurinkoon.

  On myös tärkeää välttää liiallista auringossa oleskelua, erityisesti keskipäivän auringossa. Kannattaa harkita hattua ja aurinkolasien käyttöä, joka auttaa suojautumaan auringon haitallisilta säteiltä.

  Mitä Tehdä Jos Iho On Palanut Auringossa

  Jos iho on jo palanut, on tärkeää ryhtyä hoitoihin välittömästi. Tässä muutamia vinkkejä:

  1. Juo runsaasti vettä: Auringossa palanut iho menettää paljon kosteutta, ja juominen auttaa palauttamaan kehon nestetasapainon.

  2. Viilennä ihoa: Käytä kylmiä pyyhkeitä tai kylpyammeessa viileää vettä auttaaksesi ihoa viilenemään. Kannattaa välttää liian kylmää vettä, joka voi ärsyttää ihoa entisestään.

  3. Levitä After Sun-voide: Erityinen After Sun-voide auttaa rauhoittamaan palanutta ihoa ja lievittämään kipua.

  4. Vältä kosteuttavia voiteita: Vaikka kosteutus voi auttaa palanutta ihoa, rasvaiset voiteet voivat tukkia ihoa ja estää sen hengittämisen. Kannattaa käyttää kevyttä kosteutusvoidetta sen sijaan.

  5. Vältä auringonottoa: Kun iho on palanut, sen on aika levätä. Vältä auringonottoa, kunnes iho on parantunut täysin.

  Milloin Hakea Lääkärinhoitoa

  Jos iho on voimakkaasti punainen, turvonnut, kutiseva tai täynnä rakkuloita, on suositeltavaa hakea lääkärinhoitoa. Nämä voivat olla merkkejä vakavammasta iho-ongelmasta, kuten auringonpolttamasta.

  Lääkäri voi määrätä lääkkeitä, kuten kortisonivoidetta tai antihistamiineja, auttamaan rauhoittamaan ihoa. He voivat myös tarkistaa, ettei iho ole saanut pysyvää vauriota.

  Yhteenveto

  Auringossa palanut iho on yleinen ongelma Suomessa, mutta sen hoito on helppoa. Paras tapa hoitaa ihoa on välttää sen palaminen kokonaan. Käyttämällä aurinkorasvaa, suojavaatteita ja välttämällä liiallista auringossa oleskelua voit suojata ihoasi. Jos iho on kuitenkin palanut, on tärkeää ryhtyä hoitoihin välittömästi. Juo runsaasti vettä, viilennä ihoa ja käytä After Sun-voidetta ihoa rauhoittaaksesi. Jos iho on voimakkaan punainen, turvonnut, kutiseva tai täynnä rakkuloita, on suositeltavaa hakea lääkärinhoitoa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.