Miten Hirvi Pistetään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #860

  +
  Miten hirvi pistetään

  Hirvenmetsästys on erittäin suosittu harrastus Suomessa, ja se on myös tärkeä osa maan riistanhoitoa. Kun hirvi on ammuttu, se on pistettävä ja valmisteltava kuljetusta ja käsittelyä varten. Tässä artikkelissa kerromme, miten hirvi pistetään ja mitä siinä tulee ottaa huomioon.

  1. Suojavarusteet

  Ennen kuin aloitat hirven pistämisen, sinun on varmistettava, että sinulla on asianmukaiset suojavarusteet. Näihin kuuluvat suojakäsineet, suojalasit ja suojakengät. Hirven liha voi sisältää taudinaiheuttajia, joten on erittäin tärkeää suojautua niiltä.

  2. Ammuksen löytyminen

  Ensimmäinen askel on löytää ammus hirven ruumiista. Ammuksen paikka ratkaisee, mikäli halutaan rikkoa hirven sydän, mikä tekee eläimestä nopeasti kuolleen. Ammuksen löytäminen voi olla vaikeaa, sillä käytetty ammukseen on voinut murskata sen pieneksi tai se on saattanut tukkia haavan.

  3. Leikkaus

  Kun ammus on löydetty, seuraava vaihe on leikkaus. Leikkaa eläimen ihoa sen alapuolelta, jotta pääset käsiksi sen sisäelimiin. Toista tämä molemmilta puolilta eläintä. Jos et ole varma, miten leikkaus tehdään, voit pyytää paikalla olevaa metsästyskaveria neuvomaan.

  4. Poista suolet

  Kun olet leikannut eläimen ihon, voit aloittaa suoletuksen. Käytä leikkuukapulaa leikkaamaan vatsa-aukko eläimen molemmilta puolilta. Poista sitten varovasti suoli ja sen sisältö. Kun olet poistanut suolen, tarkista, ettei ole ruumiontymien onteloita, joihin on kertynyt verensekaista nestettä.

  5. Pese hirvi

  Seuraava vaihe on puhdistaa hirven liha. Täytä ämpäri kylmällä vedellä ja käytä sienellä puhdistaaksesi kaikki hirven sisälmykset. Tämä varmistaa, että liha pysyy hyvänä ja raikkaana kuljetusta ja käsittelyä varten.

  6. Nylkeminen

  Kun liha on puhdistettu, voit nylkeä hirven. Tämä prosessi vaatii voimaa ja sitkeyttä eläimen nahkan irrottamiseen. Varmista, että nylkeminen tapahtuu heti pistämisen jälkeen, jotta liha ei ala pilaantua.

  7. Leikkaa lihat

  Kun eläin on nyljetty, voit leikata lihat käyttökelpoisiin osiin. Yleensä hirvi jaetaan etujalkaan, kaulaan, selkään, takajalkaan ja sisäelimiin. Leikkaa lihat hitaasti ja varovasti, jotta ne säilyttävät mehevyytensä ja laadukkaan maun.

  8. Pakastaminen tai käyttö

  Viimeinen vaihe on joko lihan pakastaminen tai sen käyttäminen. Jos aiot pitää lihan, säilytä se pienissä pakkauksissa, jotka mahtuvat jääkaappiin tai pakastimeen. Jos aiot käyttää lihan, valmista se heti tai säilytä se jääkaapissa 1-2 päivän ajan ennen kypsennystä.

  Yhteenveto

  Hirven pistäminen on tarkkaa ja aikaavievää työtä. On tärkeää varmistaa, että sinulla on asianmukaiset suojavarusteet ja noudattaa kaikkia turvallisuussuosituksia. Kun olet saanut hirven kuljetusta ja käsittelyä varten valmiiksi, voit nauttia maukkaasta ja ravitsevasta lihasta. Muista aina, että hirven metsästys ja käsittely on vastuullista toimintaa ja vaatii tarkkaavaisuutta kaikissa vaiheissa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.