Miten Hiivatulehdus Tarttuu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5946

  +

  Miten Hiivatulehdus Tarttuu?

  Hiivatulehdus on yleinen vaiva, joka aiheuttaa kutinaa, kirvelyä ja punoitusta intiimialueella. Vaiva voi esiintyä niin naisilla kuin miehilläkin, ja se johtuu Candida albicans -nimisestä hiivasta. Vaikka hiivatulehdus on yleinen vaiva, monet ihmiset eivät tiedä, miten hiivatulehdus tarttuu. Tässä artikkelissa kerromme, miten hiivatulehdus tarttuu ja miten voit ehkäistä sen leviämistä.

  Miten hiivatulehdus tarttuu?

  Hiivatulehdus ei tartu sukupuoliyhteydessä, vaan se on yleensä seurausta hiivan liiallisesta kasvusta intiimialueella. Hiivatulehduksen tavallisia aiheuttajia ovat stressi, antibioottikuuri, kuukautiset, raskaus, diabetes ja heikentynyt immuunijärjestelmä. Hiivatulehdus voi kuitenkin tarttua myös seksikumppanilta toiselle.

  Miten voit ehkäistä hiivatulehduksen tarttumista?

  Voit ehkäistä hiivatulehduksen tarttumista muutamilla yksinkertaisilla keinoilla. Ensinnäkin on tärkeää hyödyntää luonnollisia intiimihygieniakeinoja. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee välttää liiallista peseytymistä, alusvaatteiden tiukkuutta ja tasapainottaa elimistöäsi terveellisellä ruokavaliolla.

  Toisekseen on tärkeää huolehtia epäsuoran kontaktin välttämisestä. Esimerkiksi saunassa kannattaa käyttää henkilökohtaista saunapyyhettä jokaisella kerralla. Myös yhteisten käymälöiden käyttöä pitäisi välttää. Tämän lisäksi kannattaa välttää liiallista kosteutta ja käyttää hengittäviä alusvaatteita.

  Kolmanneksi on tärkeää käyttää kondomia erityisesti uusien seksikumppanien kanssa. Tämä ei estä hiivatulehdusta täysin, mutta se voi auttaa vähentämään tartunnan riskiä. Lisäksi kondomin käyttö auttaa ehkäisemään sukupuolitauteja, jotka voivat vaikuttaa elimistön vastustuskykyyn.

  Mitä voit tehdä, jos sinulla on hiivatulehdus?

  Jos epäilet saaneesi hiivatulehduksen, sinun tulee ottaa yhteyttä lääkäriisi. Lääkäri voi suorittaa testit ja määrittää, onko kyseessä hiivatulehdus vai jokin muu intiimialueen häiriö. Mikäli kyseessä on hiivatulehdus, lääkäri voi määrätä sinulle sopivan hoitokerran. Hiivatulehduksen hoitoon on olemassa erilaisia lääkkeitä, joita voidaan käyttää voiteina, tabletteina tai emätinpuikkoina.

  Lopuksi

  Hiivatulehdus on yleinen vaiva, joka voi tarttua epäsuoraan kontaktiin tai seksikumppanilta toiselle. Tartunnan riskiä voi vähentää hyödyntämällä luonnollisia intiimihygieniakeinoja, välttämällä epäsuoraa kontaktia, käyttämällä kondomia ja huolehtimalla terveellisestä ruokavaliosta ja elintavoista. Mikäli sinulla on epäilyksiä hiivatulehduksesta, ota yhteyttä lääkäriisi, joka voi määrittää oikean hoitokerran kyseessä olevaan vaivaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.