Miten Herkkusienet Valmistetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1995

  +

  Miten Herkkusienet Valmistetaan

  Herkkusienet ovat suosittu raaka-aine keittiössä. Niitä voi käyttää moniin eri ruokiin, kuten pastoihin, risottoihin ja kastikkeisiin. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten herkkusieniä valmistetaan helposti ja herkullisesti.

  Valitse oikeat sienet

  Ennen kuin voit valmistaa herkkusieniä, sinun tulee valita oikeanlaiset sienet. Kotikeittiössä yleisimmin käytetyt sienet ovat valkoiset herkkusienet. Niitä löytyy lähes kaikista ruokakaupoista, ja ne ovat suhteellisen edullisia.

  Kun valitset sieniä, etsi mahdollisimman tuoreita ja kiinteitä sieniä. Vältä sieniä, joissa on tummia pilkkuja tai runsaasti kosteutta.

  Puhdista sienet huolellisesti

  Ennen sienten valmistusta ne tulee puhdistaa huolellisesti. Poista sienistä ensin jalat ja harjaa sienet kevyesti saadaksesi pois irtoavan lian ja roskat. Vältä kuitenkin liian voimakasta harjausta, joka voi vahingoittaa sienen pintaa.

  Jos sienet ovat erittäin likaisia, voit huuhtoa niitä nopeasti juoksevan veden alla. Vältä kuitenkin pitkää kastelua, joka voi liottaa sienet ja muuttaa niiden rakennetta.

  Leikkaa sienet sopivan kokoisiksi

  Kun sienet on puhdistettu, leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Tähän ei ole tarkkaa ohjetta, sillä sieniä voi käyttää eri kokoisina eri ruokien valmistuksessa.

  Yleisesti ottaen, jos haluat käyttää sieniä reseptissä kokonaisina, kannattaa valita pienemmät sienet. Mikäli aiot käyttää sieniä esimerkiksi pastakastikkeessa, voit leikata ne hieman suuremmiksi paloiksi.

  Valmistusmenetelmät

  Kun sienet on puhdistettu ja pilkottu, voit valmistaa niitä monella eri tavalla:

  Paista pannulla

  Tämä on yksinkertainen ja nopea tapa valmistaa sieniä. Lämmitä öljyä pannulla ja lisää sienet. Paista sieniä keskilämmöllä noin 5-7 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin. Jos haluat, voit lisätä sieniin mausteita kuten suolaa ja pippuria.

  Keitä tai höyrytä

  Keittäminen tai höyryttäminen on hyvä tapa valmistaa herkkusieniä, jos haluat käyttää niitä salaateissa tai lisukkeena. Keitä sieniä runsaassa suolavedessä noin 5-6 minuuttia. Mikäli käytät höyrytintä, höyrytä sieniä noin 10 minuutin ajan.

  Grillaa

  Herkkusienet sopivat myös hyvin grillattavaksi. Voitele sienet kevyesti öljyllä ja grillaa molemmilta puolilta, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin. Voit halutessasi lisätä sieniin grillauksen aikana esimerkiksi valkosipulia tai yrttejä.

  Käytä sienet ruoan valmistuksessa

  Kun sienet ovat valmiit, voit käyttää niitä moniin eri ruokiin. Herkkusienet sopivat hyvin esimerkiksi pastoihin, risottoihin ja kastikkeisiin. Mikäli haluat käyttää sieniä lisukkeena, voit tarjoilla ne grillattuna tai keitettyinä.

  Yhteenveto

  Herkkusienet ovat monipuolinen raaka-aine, jota voi käyttää moniin eri ruokiin. Ennen valmistusta sienet tulee puhdistaa huolellisesti ja leikata sopivan kokoisiksi paloiksi. Sienet voi valmistaa pannulla paistaen, keittäen tai höyryttäen, tai grillaten. Lopuksi voit käyttää sieniä esimerkiksi pastoissa, risotoissa tai kastikkeissa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.