Miten Herätä Aamulla

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4310

  +

  Miten herätä aamulla?

  Aamuherääminen on monelle haastavaa. Tuntuu siltä, että unta kaipaisi vielä jokunen tunti lisää, ja herääminen ajoissa tuntuu mahdottomalta tehtävältä. Mutta kuinka voisi helpottaa aamuja ja herätä virkeänä päivään? Seuraavassa muutama vinkki, jotka voivat auttaa.

  1. Säännöllinen unirytmi

  Samaan aikaan herääminen joka aamu auttaa kehoa ja mieltä tottumaan säännölliseen rytmitykseen. Yritä siis herätä joka päivä suunnilleen samaan aikaan, vaikka viikonloppuisin nukkuisitkin pidempään.

  2. Ilta- ja aamuaskareet

  Iltaisin kannattaa hieman valmistautua aamuun. Laita vaikka kahvinkeitin valmiiksi ja valitse vaatteet valmiiksi, jotta aamulla ei tarvitse miettiä niitä. Ja kun heräät, tee samalla tavalla joka aamu – aloita vaikka aamupalan valmistamisella ja suihkulla.

  3. Ulkoilu, liikunta ja valo

  Liikunta, ulkoilu ja valon saaminen auttavat kehoa ja mieltä heräämään aamulla. Käy vaikka aamulenkilla, joka saa hien virtaamaan ja mielen raikkaaksi.

  4. Herätyskello

  Jos mitään muuta ei auta, käytä herätyskelloa. Valitse kello, jonka ääni on miellyttävä, jotta herääminen on mahdollisimman rauhallista.

  5. Unen määrä

  Muista, että unen määrän tulisi olla riittävä, jotta herääminen on helpompaa. Nuku siis sopiva määrä tunteja yössä, jotta heräät virkeänä. Tarvittaessa käy vaikka lyhyet päiväunet.

  6. Vältä kofeiinia myöhään illalla

  Kofeiinin nauttiminen myöhään illalla voi vaikeuttaa nukahtamista ja aiheuttaa levotonta unta. Vältä siis kofeiinia ainakin muutama tunti ennen nukkumaanmenoa.

  7. Rentouttavat illanvietot

  Illanvietot kannattaa pitää rentouttavina, jotta keho pääsee lepäämään ja valmistautumaan yöunille. Vältä siis liian intensiivistä elokuvien katselua tai liian rankkaa urheilua myöhään illalla.

  8. Pimennysverhot

  Pimennysverhot auttavat päästämään vähemmän valoa huoneeseen, joka voi helpottaa nukahtamista ja auttaa välttämään liian aikaista heräämistä aamulla.

  Yhteenveto

  Miten siis herätä aamulla? Säännöllinen unirytmi, illan ja aamun rutiinit, liikunta ja valo, herätyskello, riittävä unen määrä, kofeiinin välttäminen myöhään illalla, rentouttavat illanvietot ja pimennysverhot voivat kaikki auttaa kehoa ja mieltä heräämään aamulla virkeänä. Muista siis huolehtia kehosta ja mielestä myös yöllä, jotta aamuherääminen sujuu mahdollisimman helposti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.