Miten Helpottaa Vauvan Vierastus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3912

  +
  Miten Helpottaa Vauvan Vierastus

  Vauvan vierastus on yleinen ilmiö, joka voi huolestuttaa monia vanhempia. Vauvan vierastus yleensä alkaa noin 8-10 kuukauden iässä ja voi jatkua jopa 2-3 vuoden ikään asti. Vierastus on luonnollinen vaihe lapsen kehityksessä ja siitä selviytyminen vaatii kärsivällisyyttä ja ymmärrystä vanhemmilta. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit helpottaa vauvan vierastusta Suomessa.

  1. Anna vauvan tutustua hitaasti uusiin ihmisiin

  Vauvoilla on luonnollinen taipumus olla varovaisia uusien ihmisten suhteen. He ovat tottuneet olemaan vain vanhempansa kanssa ja uudet kasvot voivat pelottaa heitä. Anna vauvan tutustua hitaasti uusiin ihmisiin ja anna hänen päättää, kuinka pitkälle hän haluaa mennä. Älä pakota vauvaa halaamaan tai suutelemaan ketään vasten hänen tahtoaan. Anna hänelle mahdollisuus tulla tutuksi uusien ihmisten kanssa rauhallisessa ympäristössä.

  2. Ole läsnä ja turvallinen läsnäolo vauvan vierellä

  Vauvan vierastus johtuu siitä, että lapsi kokee tilanteen uhkaavaksi. Vanhempana voit auttaa vauvaa tuntemaan olonsa turvalliseksi ollessasi lähellä häntä. Ole kärsivällinen, hyväksy vauvan epävarmuus ja osoita hänelle, että hän voi luottaa sinuun. Pidä häntä sylissä, jos hän sitä haluaa, ja puhu hänelle rauhallisesti ja kannustavasti.

  3. Keskustele vauvan kanssa

  Vauvan vierastus voi liittyä myös kommunikointiin. Vauvojen taidot kommunikoida ovat vielä kehittymättömiä, mutta he pystyvät jo ymmärtämään monia asioita. Kun puhut vauvallesi, käytä rauhallista ääntä ja katso häntä silmiin. Anna hänelle aikaa vastata ja kuuntele hänen äänimerkkejään ja ilmeitään. Kun vauva tuntee, että hän on ymmärretty, hän luottaa sinuun ja uskaltaa tutustua ympärillään oleviin ihmisiin.

  4. Älä suostu liian nopeasti hätäratkaisuihin

  Vauvan vierastus voi olla haastavaa vanhemmille, jotka yrittävät löytää ratkaisun tilanteeseen nopeasti. Älä kuitenkaan suostu liian nopeasti hätäratkaisuihin, kuten kertakäyttöisiin rohkaisutapoihin tai turvavyövietteihin. Nämä ratkaisut eivät yleensä ole pitkäaikaisia ja voivat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

  5. Anna aikaa vauvan vierastuksen lieventymiseen

  Vauvan vierastus voi kestää pitkään, mutta se on yleensä ohimenevä ilmiö. Vauvat kehittyvät eri tahtiin, joten on tärkeää muistaa, että jokainen lapsi kehittyy omaan tahtiinsa. Anna aikaa vauvan vierastuksen lieventymiseen ja iloita pienistä edistysaskeleista, joita vauva ottaa kohti tutustumista uusiin ihmisiin. On tärkeää muistaa, että jokainen vauva on erilainen ja tämä vaihe voi kestää enemmän tai vähemmän aikaa eri lapsilla.

  Näiden vinkkien avulla voit helpottaa vauvan vierastusta ja auttaa lastasi tutustumaan uusiin ihmisiin rauhallisesti ja turvallisesti. On tärkeää muistaa, että jokainen lapsi kehittyy omaan tahtiinsa, joten ole kärsivällinen ja anna aikaa vauvan kasvulle ja kehitykselle.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.