Miten Hävittää Punkit Pihalta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4460

  +

  Miten hävittää punkit pihalta

  Punkit ovat ärsyttävä ongelma monille suomalaisille, jotka nauttivat ulkoilusta ja pihapiirin hoidosta. Punkit voivat levittää sairauksia ja niiden puremat voivat olla kivuliaita. Onneksi on joitakin tehokkaita tapoja hävittää punkit pihalta ja välttää niiden puremat.

  1. Pidä nurmikko lyhyenä

  Punkit viihtyvät korkeassa ruohikossa, joten pitämällä nurmikko lyhyenä voit vähentää niiden esiintymistä pihalla. Leikkaa siis nurmikko säännöllisesti ja pidä se noin 3-5 cm pituisena.

  2. Käytä kasvinsuojeluaineita

  Kasvinsuojeluaineilla voit suojata kasvit ja puut punkkien hyökkäyksiltä. Valitse luonnollinen ja ympäristöystävällinen tuote, joka on tehokas torjumaan punkkeja.

  3. Käytä punkkikarkotteita

  Voit suojautua punkkien puremilta käyttämällä punkkikarkotteita, jotka sisältävät DEET:iä. Käytä karkotetta ennen ulos lähtöä ja muista levittää sitä myös vaatetukseen ja kenkiin.

  4. Puhdista piha

  Punkit viihtyvät kosteissa ja pimeissä paikoissa, joten pidä piha puhtaana ja raikkaana. Poista kaikki roskat, ylimääräinen kasvillisuus ja rikkaruohot, jotka voivat houkutella punkkeja. Varmista myös, että sadevedet valuvat pois piha-alueilta.

  5. Käytä elävien petojen hyödyntämistä

  Hyönteisille sopivat kasvit, kuten laventeli ja sitruunamelissa, voivat houkutella paikalle petoeläimiä, kuten lintuja ja siilejä, jotka syövät punkkeja. Voit myös harkita kanien tai marsujen pitämistä, jotka syövät punkkeja ja muita hyönteisiä.

  6. Älä ruoki punkkeja

  Punkit ruokkivat itsensä verellä lemmikkieläjistä ja linnuista. Varmista, että et jätä lemmikkisi ruokaa ulos ja pidä roskat ja ruoantähteet aina tiukasti suljetussa astiassa.

  7. Käytä vaaleita vaatteita

  Punkit löytävät kohteensa lämmön ja hajun perusteella, joten käytä kevyitä vaaleita vaatteita, jotka peittävät ihoa mahdollisimman paljon. Käytä myös kaulahuiveja ja hattuja suojana punkkeja vastaan.

  Seuraamalla näitä vinkkejä voit välttää punkkien puremat ja hävittää punkit pihaltasi.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.