Miten Hävittää Joulukuusi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1624

  +

  Miten hävittää joulukuusi?

  Miksi joulukuusi pitää hävittää?

  Joulunpyhien jälkeen joulukuusi on aika hävittää. Kuusi on kuivunut ja sen neulaset alkavat pudota lattialle, mikä voi aiheuttaa palovaaran. Lisäksi kuivunut kuusi alkaa hajota ja käydä bakteerien ja homeen kasvualustaksi.

  Miten hävittää joulukuusi?

  Joulukuusi kannattaa hävittää ympäristöystävällisesti. Tässä muutamia vinkkejä:

  1. Kompostoi: Jos sinulla on oma komposti, voit pilkkoa joulukuusen pieniksi paloiksi ja lisätä sen kompostiin. Muista kuitenkin, että kuusi on happamuudeltaan hieman emäksistä, joten sitä ei kannata lisätä kompostiin liikaa.

  2. Kerää kuusi ja vie paikalliseen jäteasemaan: Monet kunnat järjestävät joulukuusien keräyksen tai vastaanoton. Kuusi voidaan hyödyntää energiantuotannossa tai metsänhoidossa.

  3. Vie kuusi keräykseen: Useat kaupat ja marketit järjestävät joka vuosi joulukuusien vastaanottoa. Tarkista, mihin voit viedä kuusen lähimmällä kaupallisen keräyspisteisiin.

  4. Muista poistaa koristeet: Ennen kuin viet kuusen pois, muista ottaa kaikki koristeet ja tavarat pois siitä.

  Milloin hävittää joulukuusi?

  Joulukuusi kannattaa hävittää mahdollisimman pian, kun se alkaa kuivua. Tämä yleensä tapahtuu noin 2-3 viikon kuluessa joulusta. Näin voit varmistaa, että kuusi ei aiheuta turhaa palovaaraa tai käy bakteerien kasvualustaksi.

  Yhteenveto

  Joulukuusen hävittäminen on tärkeää ympäristön turvallisuuden kannalta. Kuusi kannattaa hävittää ympäristöystävällisesti, esimerkiksi kompostoimalla tai viemällä paikalliseen jäteasemaan. Muista poistaa kaikki koristeet ennen kuin vie kuusen pois. Joulukuusen kannattaa hävittää mahdollisimman pian joulun jälkeen, kun se alkaa kuivua. Näin voit varmistaa, että kuusi ei aiheuta turhaa palovaaraa tai käy bakteerien kasvualustaksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.